ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       СЕДМИ състав

 

На осемнадесети май две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕНЕЛИН НИКОЛАЕВ

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия НИКОЛАЕВ

Административно дело № 231 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 09,45 часа се явиха:

         ОСПОРВАЩИЯТ -  Ц.П.Л., редовно призован, явява се лично и с адв. Ц..

         ОТВЕТНИКЪТ – НАЧАЛНИК НА РУ – ГУЛЯНЦИ КЪМ ОД НА МВР - ПЛЕВЕН, редовно призован, не се явява, представлява се от ЮРК Г.А.с пълномощно от днес.

                 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. Ц. -  Да се даде ход на делото.

         ЮРК А.– Да се даде ход на делото.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Делото е образувано по жалба от Ц.П.Л., ЕГН ********** ***, чрез адв. И.Ц. ***, с адрес за призоваване: гр. Плевен, ул. ****  срещу Решение рег. № 270000-282/07.02.2020 г. за отказ за издаване на разрешение за дейности с ВВООБ на основание чл.155, ал.1, предл.1 , във вр. с чл.58, ал.1, т.8 от ЗОБВВПИ  на РУ Гулянци при ОД  на МВР Плевен.

Съдът докладва и доказателства, постъпили с жалбата: молба с № 270000-241/31.01.2020 г.; решение № 270000-282/07.02.2020 г.; съобщение по ад.д. № 909/2019 г.; решение № 270000-1910/2019 г.; заповед за незабавна защита и определение на Районен съд – Никопол.

АДВ. Ц. – Не представяме доказателства. Моля да се приемат тези, които  са приложени.

ЮРК А.– Няма да сочим нови доказателства. Да се приемат представените.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: доказателствата постъпили с жалбата: молба с № 270000-241/31.01.2020 г.; решение № 270000-282/07.02.2020 г.; съобщение по ад.д. № 909/2019 г.; решение № 270000-1910/2019 г.; заповед за незабавна защита и определение на Районен съд – Никопол.

АДВ. Ц. – Ако е възможно да направим изявление?! С колежката имаме устно споразумение евентуално, ако тя се съгласи да отложим днешното съдебно заседание и до една седмица административно-наказващият орган отмени заповедта си, ние ще оттеглим жалбата, за да решим проблема.  Няма да имаме претенции за разноски по делото, което тях ги притеснява. Мисля, че това ще улесни и съда.

ЮРК А.– В моето пълномощно се дава възможност да сключвам споразумения. Ако е възможно да приключим още сега, в настоящото съдебно заседание. На мен ви е дадена възможност да заяви да бъде обезсилен акта от Вас с определение. Ако нямате нищо против това да се счете като оттегляне. Имаме съгласието на административния орган. Няма нужда да чакаме една седмица. Имаме достатъчно работа. Ако сте съгласни с този начин?!

АДВ. Ц. – След като беше факт решението, влязло в сила, ние без да завеждаме административно дело, помолихме административния орган да отмени това нещо. Вместо да има произнасяне в тази насока, те издадоха втора заповед, с която се мотивираха, че няма да  му издадат, независимо от това, че е отменени със съдебен акт на Районен съд – Никопол, което не е гаранция, че няма да го направят пак. Ако ние оттеглим сега иска си, и те решат да ни върнат оръжието и да отменят своя акт, ние губим вече възможността, тъй като преклузивен е срока да го направим наново. Нямам гаранции, че административно-наказващият орган ще удържи на думата си. Затова предлагам една седмица срок. Не е кой знае колко.

ЮРК А.– Крайният резултат ще е един и същ. Дали ще бъде обезсилен с определение или ще го оттеглим ние, така или иначе….Щом ви се чака една седмица, добре.

АДВ. Ц. КЪМ ОСПОРВАЩИЯ – Вие склонен ли сте да чакате една седмица?

ОСПОРВАЩИЯТ – Гаранции искам за всичко, защото имаше един път произнасяне. Ако днес имаше такава заповед, с която се отменя заповедта от началника в случая……..

АДВ. Ц. – Аз писмено ще Ви уведомя. Няма да идваме.

ЮРК А.– След като не желаете да го приключим сега. Ще го отложим, добре. Но при положение, че това е идеята на споразумението.

АДВ. Ц. – Вие се опасявате, че този човек по ЗОДОВ ще иска 300 лв. Няма да иска.

ЮРК А.– Не съм казала.

АДВ. Ц. – Тогава, какъв е проблемът след една седмица да направим искане, че оттегляме жалбата?

ЮРК А.– А какво Ви пречи да го направите сега?

АДВ. Ц. – Защото не вярваме. Дайте ни възможност да направим спогодба с оттегляне на жалбата, в случай че административно-наказващият орган….

ЮРК А.– След като не им е спешно за днес, да изчакаме.

Съдът съобрази становището на страните и намира, че следва  да им  даде срок, в който да се постигне споразумение между тях и делото да  се приключи с оттегляне на жалбата от жалбоподателя.

ЮРК А.– Ние оттегляме искането за разноски от ответната страна. Това е идеята на споразумението, нали?

АДВ. Ц. – Разбира се.

Съдът,       

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА делото за 01.06.2020 г. от 09.00 часа, за когато страните са уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09.48 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: