ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ПЕТИ състав

 

На тридесети януари две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 1198 по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 09,45 часа се явиха:

         ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА Прокурор в Окръжна прокуратура – Плевен– редовно уведомена от предходното съдебно заседание, се представлява от прокурор Йорданка Антонова.

         ОТВЕТНИКЪТ Началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Плевен – редовно уведомен по реда на чл.138 ал.2 от АПК, не се явява и не се представлява.

         ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА С.Д.И. – редовно призован, не се явява и не се представлява.

         От заинтересованата страна е постъпила молба с вх.№ 544 от 30.01.2020 г., в която сочи, че няма да може да се яви в съдебно заседание поради заболяване, като в момента се намира в МБАЛ Кнежа за лечение. Моли да се отложи делото за друг ден и час. Представил е медицинско удостоверение от МБАЛ Кнежа, в което е вписано, че здравословното състояние на лицето не позволява явяването му пред органите на съдебната власт на 30 януари 2020 г., както и ИЗ № 331 от 28.01.2020 г., в което е посочена диагноза „изострена хронична застойна сърдечна недостатъчност“ и в което са вписани данни за постъпване в болница на 28.01.2020 г.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         ПРОКУРОР АНТОНОВА – С оглед обстоятелството, че заинтересованата страна редовно е призован, считам че следва да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че не следва да се даде ход на делото в днешното съдебно заседание. Независимо от редовното призоваване на страната, същата е подала молба за отлагане на делото, като е посочила уважителна причина за неявяването си – постъпване в болница поради констатирано с ИЗ заболяване, от една страна. От друга страна е представила медицинско удостоверение от лечебното заведение по смисъла на чл.18, ал.1 от Наредбата за медицинската експертиза, в които случаи наличието на такова удостоверение е именно основанието за отлагане на делото, т.к. Наредбата изисква представяне на такъв документ от компетентно медицинско лице, което да удостовери, че заболяването на лицето е от такова естество, че не позволява явяването му пред съдебните органи. На последно място, няма данни по делото същото лице да  е упълномощило адвокат, поради което са налице предпоставките на чл.139 от АПК и делото следва да бъде отложено за друга дата.

Следва да се укаже на заинтересованата страна С.Д.И., че за следващото съдебно заседание, в случай, че здравословното му състояние не позволява явяване пред съда по настоящото дело, следва да организира защитата си по начин, че да не стане причина за ново отлагане на делото, като има възможност да упълномощи адвокат или друго лице сред изброените в чл.32 от ГПК, които да го представляват по делото.

         Воден от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 27 февруари 2020 г. от 9,30 часа, за когато протестиращия прокурор уведомен от днес, ответникът – по реда на чл.138 ал.2 от АПК. Заинтересованата страна да се уведоми със съобщение, в което да се впишат указанията на съда.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09,54 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: