ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                                          Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                         ПЪРВИ касационен състав

 

На ПЕТИ ЮНИ                                                                            2020 ГОДИНА         

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

ЕЛКА БРАТОЕВА

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

ПРОКУРОР: ИВАН ШАРКОВ

СЕКРЕТАР: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия        МАРИНСКА

Касационно административно дело №  161 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11.43 часа се явиха:

         КАСАТОРЪТ Е.Д.М. – редовно призован, се явява лично

         ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНА – ПЛЕВЕН – редовно призован, се представлява от юрк. П.П.– с пълномощно по делото

         ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се явява прокурор ИВАН ШАРКОВ

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

КАСАТОРЪТ М.: Да се даде ход на делото.

ЮРК. П.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

КАСАТОРЪТ М.: Поддържам жалбата. Представям приемо-предавателния протокол от 2017 г. и списък на кооператорите и една от собственичките Ваня и до ден днешен не внася етажна собственост от десет лева. Представям писмо от „Аресгаз“ ЕАД с изх. № 469/ 24.03.2020 г. Представям удостоверение/протокол за първоначална проверка на уредба за ВНГ или СПК. Представям епикриза от 25.04.2019 г. издадена от УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен ЕООД

ЮРК. П.: Считам същите неотносими към предмета на делото, поради което моля съда да не ги приема.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Уважаеми административни съдии, да се приемат всички представени доказателства, а относно тяхната относимост към предмета на спора предлагам на съда да се произнесе с крайния съдебен акт. Нови доказателства няма да соча. Да приключи съдебното дирене.

Съдът счита, че следва приеме и вложи в делото представените от касатора писмени доказателства, като становище по тяхната относимост към правния спор ще се изложи със съдебния акт по делото.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото в незаверен препис приемо-предавателен протокол от 10.12.2017 г. за извършен текущ ремонт в сградата на етажната собственост в гр. Плевен, ул. „Гладстон“ № 16, Списък на кооператорите ул. ***, гр. Плевен, бл. „Вежен, Писмо от „Аресгаз „ЕАД с изх. № 469/24.03.2020 г., Удостоверение/протокол за първоначална проверка на уредба за ВНГ или СПГ, Епикриза от УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен ООД – Хирургично отделение на Е.Д.М. от 25.04.2019 г.

ЮРК. ПЕТКОВ: Оспорвам касационната жалба. Няма да соча нови доказателства. Моля да се приключи съдебното дирене и се даде ход по същество.

Предвид липсата на доказателствени искания, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

КАСАТОРЪТ М.: Първо трябва да си отговорим на въпроса от къде е произтекъл сигнала. Според мен решението е неправилно и моля да се отмени. Поддържам касационната жалба и моля съда да отмени решението, тъй като нямам финансова възможност за такава наложена глоба и не ми е дадено от общината да напиша писмени обяснения, тъй като това става вечерта, когато сме имали събрание на кооперацията на следващата сутрин идват и аз се чудя какво е това нещо, тъй като аз съм допринесъл за блока и си задавам постоянно въпроса като какъв ми съставят този наказателен акт.

ЮРК П.: Уважаеми административни съдии, моля да оставите жалбата без уважение като неоснователна и недоказана. Решението на първоинстанционния съд постановено по НАХД № 2145/2019 г. по описа на Районен съд - Плевен е правилно, обосновано и законосъобразно при подробно изследване на обстоятелства относими към предмета на спора. Твърденията  на жалбоподателя за причините за съставяне на акта, респ. за нарушения входа на процедурата, затова че не му била дадена възможност да напише възражения, считам за несъстоятелни. Видно от приложените към преписката доказателства има първоначално съставен протокол, с което е дадена възможност на лицето да отстрани установените на адреса отпадъци. Не е изпълнил предписанията на контролните органи, съставен е акт, въз основа на който  е издадено НП. Така изложената обстановка е анализирана от районния съд и е взето едно аргументирано решение, което е за намаляване на постановения от административнонаказващия орган акт, което считам, че е правилно, относимо и законосъобразно към фактите по случая. Моля да оставите решението в сила и ни присъдите юрисконсултско възнаграждение в размер на 100 лева за двете инстанции.

ПРОКУРОР ШАРКОВ: Уважаеми административни съдии, с оглед събраните по делото доказателства, считам че решението на първоинстанционния съд е правилно и законосъобразно и следва да бъде оставено в сила.

Съдът счита делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, което приключи в

11.53 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: