П Р О Т О К О Л

 

година 2020                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ЯНУАРИ                                2020 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело № 1149 по описа за 2019 г.

На именното повикване в 10.31 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ОБЩИНА – ИСКЪР – редовно призован, се представлява от юрк. Г.Ц.– с пълномощно от днес

         ОТВЕТНИКЪТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – СОФИЯ – редовно призован, се представлява от юрк. Л.Х.с пълномощно от днес

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРК. Ц.: Да се даде ход на делото.

ЮРК. Х.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото с оглед редовното призоваване на страните и упражненото процесуално представителство, но намира че е налице нередовност на жалбата, доколкото разпоредбата на чл. 27, ал. 7 от ЗУСЕСИФ, въз основа на която жалбоподателят е бил освободен от заплащане на държавна такса за образуване на производството е била отменена с ДВ бр. 94/19 г. Ето защо е налице нередовност в жалбата, поради което ход на делото не следва бъде даван ход на делото. На жалбоподателя следва да се укаже да заплати държавна такса в размер на 50.00 лева по сметка Административен съд - Плевен в 7-мо дневен срок от днес. Същият следва да бъде предупреден за обстоятелството, че при неизпълнение на горното жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а производството по делото прекратено.

С оглед горните съображения, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ подадената жалба от Община – Искър против решение с изх. № 01-0800/3745#13 от 20.09.2019 г. на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ за налагане на финансова корекция.

УКАЗВА на жалбоподателя, чрез неговия процесуален представител в залата, че в 7-мо дневен срок от днес следва да внесе държавна такса в размер на 50.00 лева.

УВЕДОМЯВА жалбоподателя, че при неизпълнение на горното жалбата ще бъде оставена без уважение и производството прекратено.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 10 март 2020 г. от 11.30 часа, за която дата и час страните да се считат за редовно уведомени от  днес.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 10.36  часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: