ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ТРЕТИ състав

На двадесет и шести февруари две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛКА БРАТОЕВА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БРАТОЕВА

Административно дело   1134 по описа за 2019г.

 

На именното повикване в 11:55 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА  Д.С.И., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адв. Ю.Д. от Адвокатска колегия – гр. Плевен с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ЗАМЕСТНИК КМЕТА ПО ТЕРИТОРИАЛНО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН, уведомен от предходно съдебно заседание, се явява юрисконсулт Д.С. с пълномощно от преди.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Д. – Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Да се даде  ход на делото.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Докладва постъпило писмо от „Паркстрой“ ЕООД – Плевен.

АДВ. Д. – Да се приеме представеното писмо.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Да се приеме писмото.

Съдът счита, че следва да бъде прието като доказателство по делото постъпилото писмо от „Паркстрой“ ЕООД  - гр. Плевен и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА писмо  изх. № 890/18.12.2019г. на „Паркстрой“ ЕООД – гр. Плевен.

АДВ. Д. – Представям и моля да приемете две писмени доказателства. Една молба от моята доверителка във връзка с проблема до Областния управител на гр. Плевен и другото е писмо на Областния управител, което е изпратено в отговор на нейната молба.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Нямам възражения да се приемат тези доказателства, ако съда прецени.

Съдът счита, че следва да бъдат приети представените писмени доказателства и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА молба от Д.С.И. от 11.04.2017г. до Областния управител  на гр. Плевен и писмо изх. № АК-03-12(1) от 12.04.2017г. на Областния управител на област Плевен.

АДВ. Д. – Моля да не се приключва съдебното дирене. Имам още едно доказателствено искане. Представили сме и е приложен по преписката един предходен констативен акт № 4/28.02.2017г., който е идентичен. С оглед на това, че от последното, днес прието писмено доказателство, изпратено от ОФ „Паркстрой“ ЕООД  не се дават някакви данни дали те са плащали или изработвали това съоръжение, за което става дума, аз Ви моля да изискате от ответната страна цялата административна преписка по издаване на констативен акт № 4 от 28.02.2017г., във връзка с който акт е подадено и възражение от моята доверителка № ТСУиС-94Д-339-5/13.03.2017г. и пак във връзка с този констативен акт е издадено писмо на ответника със същия номер. Считам, че е възможно в тази преписка да се съдържат данни относно факта, че с писмото административния орган е уведомил доверителката ми, че съоръженията са изградени от ОФ „Паркстрой“ ЕООД. Моля да бъде изискана тази преписка.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Предоставям на съда да прецени.

Съдът счита, че за по-пълното изясняване на настоящия съдебен спор следва да бъде уважено така направеното доказателствено искане и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника да представи пълната административна преписка във връзка със съставен констативен акт № 4/28.02.2017г., отнасяща се за 6 бр. цветарници, поставени на ул. Пирин № 5, гр. Плевен, включително и завършващия административното производство акт.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 08.04.2020г. от 11,30 часа, за когато страните се считат уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 12,06 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: