П Р О Т О К О Л

 

година 2020                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На ТРИДЕСЕТИ        ЮНИ                                             2020 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело 1110 по описа за 2019 г.

На именното повикване в 10.06 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ФК „ЮВЕНТУС – 95“ с. МАЛЧИКА – редовно призован, не изпраща процесуален представител

За същия  постъпила молба от адв. М.М., в която се изразява съгласие за даване ход на делото и е направено искане за допускане до разпит на свидетеля А.А.А.от гр. Левски при довеждане от страна на жалбоподателя.

         ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЛЕВСКИ  – редовно призован, не се представлява

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, че не са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото предвид обстоятелството, че е допуснат пропуск във връзка с конституиране на страните доколкото предмет на настоящото производство е оспорване на решение № 662/12.09.2019 г. на Общински съвет – Левски, което е свързано с увеличаване на субсидията на ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски за 2019 г. Очевидно ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски е заинтересовано лице по смисъла на закона и следва да бъде конституирано за участие в настоящото производство.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

КОНСТИТУИРА ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски като заинтересована страна.

По отношение на заинтересованата страна да се направи справка от Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел по отношение на обстоятелството кой представлява въпросния футболен клуб.

На представляващия ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски следва да се връчат преписи от жалбата и уточнението на жалбата на ФК „Ювентус 95“, като се укаже възможността да изготвят писмен отговор в 14-дневен срок от съобщението.

На ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски следва да се укаже, че с оглед разпоредбата на чл. 170, ал. 1 от АПК доколкото оспореният административен акт е благоприятен за заинтересованата страна в рамките на настоящото производство наред с ответника следва да установи съществуването на фактическите основания, посочени в оспорения административен акт и изпълнение на законовите изисквания при издаването му.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДА СЕ НАПРАВИ справка от Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел по отношение на обстоятелството кой представлява въпросния футболен клуб.

На представляващия ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски ДА СЕ ВРЪЧАТ преписи от жалбата и уточнението на жалбата на ФК „Ювентус 95“, като се укаже възможността да изготвят писмен отговор в 14-дневен срок от съобщението.

На ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски ДА СЕ УКАЖЕ, че с оглед разпоредбата на чл. 170, ал. 1 от АПК доколкото оспореният административен акт е благоприятен за заинтересованата страна в рамките на настоящото производство наред с ответника следва да установи съществуването на фактическите основания, посочени в оспорения административен акт и изпълнение на законовите изисквания при издаването му.

Съдът намира, че следва да укаже на ответника представяне на писмени доказателства относно реда за свикване на заседанието на Общинския съвет, при което е прието оспореното решение № 662/12.09.2019 г., както и пълните протоколи от същото, отразяващи наличието на кворум и поименното присъствие на гласувалите общински съветници. Горното е необходимо с оглед указаната тежест на доказване на ответника и предвид фактическите твърдения в жалбата и допълнението към нея.

Предвид горното, съдът               

О П Р Е Д Е Л И:

УКАЗВА на ответника Общински съвет – Левски, че в 7-мо дневен срок следва да представи писмени доказателства относно реда за свикване на заседанието на Общински съвет – Левски, в хода на което е гласувано оспореното решение № 662/12.09.2019 г., вкл. обява за провеждането му и дневен ред, както и пълните протоколи, отразяващи наличие или липса на кворум и поименното присъствие на гласувалите общински съветници.

С оглед конституирането на нова страна и предвид изисканите нови доказателства съдът намира, че следва да отложи делото за нова дата, като явилият се днес свидетел А.А.А.следва да бъде допуснат до разпит и същият следва да бъде разпитан в следващо съдебно заседание, в което следва да бъде дадена възможност за участие на всички страни в производството, вкл. и новоконституираната такава.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ДОПУСКА до разпит като свидетел в следващото съдебно заседание А.А.А.при довеждане от страна на жалбоподателя.

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 15 септември 2020 от 10:00 часа, за която дата и час да бъдат редовно призовани ОФК „Левски 2007“ – гр. Левски като новоконституирана страна,  явилият се свидетел А.А.А.да се счита за уведомен от днес, а жалбоподателят и ответникът уведомени по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 10.16 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: