ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На седемнадесети юни две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 108 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11.48 часа се явиха на второ четене:

ОСПОРВАЩИЯТ Р.И.Т. – редовно призована, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирана молба вх. № 2947/17.06.2020 г. от жалбоподателката, в която се сочи, че поради здравословни причини в семейството няма възможност да присъства в днешното съдебно заседание. Представя доказателства различни от тези, които съдът е дал възможност да представи. Сочи, че в случай, че се даде ход по същество поддържа посочените в жалбата основания и нормативни изисквания касаещи отмяна на оспорения акт и моли за решение в този смисъл. Претендира разноски по делото.  

ОТВЕТНИКЪТ ЗАМ. ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ - СОФИЯ – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.П. с пълномощно по делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Да се даде ход на делото.

С оглед редовното призоваване на страните съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва 

С протоколно определение от предходно съдебно заседание във връзка с молба на жалбоподателката на същата е дадена възможност да представи по делото доказателства за прекратяване на договорите за наем на общинските пасища, мери и ливади, с които е участвала при подаване на заявлението по Мярка 211 през 2013 г. и които са свързани с изложените от нея в жалбата твърдения.  

Такива доказателства не са представени от страна на жалбоподателката видно и от депозираната от нея молба по делото.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Уважаема госпожо Председател, относно представените писмени доказателства, ако не греша, липсва подадено заявление за 2016 г., съответно липсва и таблица за използваните парцели, което потвърждава констатацията в атакувания акт. Няма да сочим нови доказателства. Нямаме доказателствени искания. Считам, че делото е изяснено, поради което моля да се даде ход същество.

По доказателствата, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА представените с молба вх. № 2947/17.06.2020 г. от жалбоподателката таблици на заявените парцели от заявление за подпомагане в кампании директни схеми и мерки за 2013 г.; 2014 г.; 2015 г.; 2017 г. и 2018 т.

С оглед становището на страните, че нямат доказателствени искания и няма да представят други доказателства, съдът намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Уважаема госпожо Председател, считам жалбата за неоснователна като намирам оспорения акт за правилно издаден при спазване процедурата по издаване и целта на закона, поради което моля същият да бъде потвърден. Констатациите залегнали в обжалвания акт са доказаха с оглед приложената преписка по делото. Представям и моля да приемете списък с разноски по делото. Претендирам юрисконсултско възнаграждение в размер на 200 лева. Моля да ми бъде даден срок за писмени бележки за да изразя подробно съображенията си. Моля съда да вземе предвид чл. 14 от Наредбата, а именно, че кандидатите се изключват от подпомагане, което е причина за неиздаване на акт за прекратяване на много ангажименти.

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника в 5-дневен срок от днес да представи писмени бележки по делото.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.55 часа.

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: