ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и девети април две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар Д. ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 108 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ  - Р.И.Т., редовно призована, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ - ЗАМ. ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – СОФИЯ, нередовно призован. Не се е върнало съобщението за днешното съдебно заседание. Същият се представлява от юрк П. с пълномощно по делото, която не възразява срещу нередовното призоваване.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира с оглед изричното заявеното от процесуалния представител на ответника, че не възразява срещу нередовното призоваване, че ход на делото в днешното съдебно заседание следва да бъде даден, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

Производството е образувано по жалба от Р.И.Т.  против АУПДВ от  11.11.2019 г. на зам. изп. директор на ДФ „Земеделие“ – София. Първоначално жалбата е подадена в АССГ, където с определение от 20.01.2020 г. делото е прекратено и изпратено по подсъдност на Административен съд – Плевен. След отстраняване на нередовностите по жалбата, с определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в днешното съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест. Ответникът е задължен да представи по делото четливо заверени копия от подадените от кандидата заявления за 2013 г., 2014 г., 2015 г. и 2016 г. по мярка 211, както и доказателства за изплатените суми по години и доказателства за компетентността на органа, издал оспорения АУПДВ. Оспорващият е задължен да представи по делото доказателства за прекратяване на договори за наем на общински пасища, мери и ливади, с които е участвал при подаване на заявлението по мярка 211 през 2013 г. 

С писмо вх.№ 1127 от 24.02.2020 г. от ответника са представени изисканите от съда доказателства.

С молба вх. № 1179 от 25.02.2020 г.  от оспорващата е посочено, че не е успяла да се снабди с изисканите от съда доказателства, тъй като й е отказано съдействие от зем. Кооперация „Балкан“ – Ботевград. Моли да й бъде дадена възможност да представи исканите от съда доказателства. При положение, че не успее да ги представи, ще изрази становище по твърденията си в жалбата.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Уважаема г-жо Председател, считаме жалбата за неоснователна. Намираме  оспореният акт за правилно издаден. Моля да се приемат представените писмени доказателства. Няма да соча нови доказателства. Нямам доказателствени искания. Относно постъпилата молба от жалбоподателката, моля да се вземе предвид и факта, че с писмо на основание чл. 26, ал. 1 от АПК, същата е могла още тогава, ако е имала прекратени договори, да бъдат представени, с цел прекратяване на производството, а не издаване на АУПДВ.

С оглед становището на страните по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА по делото: представените с писмо вх. № 1127 от 24.02.2020 г. от ответника доказателства, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА молба вх. № 1179 от 25.02.2020 г. на оспорващата.

ПРИЛАГА към настоящото дело адм. дело № 558/2020 г. на АССГ ведно с всички приложени към него писмени доказателства.

Съдът намира, с оглед изрично заявеното в молбата на оспорващата от 25.02.2020 г. искане да й се даде възможност да представи изисканите от съда доказателства, че следва да бъде осигурено правото на защита на жалбоподателката и доколкото  днешното съдебно заседание е първо по ред, следва да й бъде дадена възможност  да представи изисканите от съда доказателства, които са във връзка с изложените от нея твърдения в жалбата.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА възможност на оспорващата в 7 дневен срок от получаване на съобщението ДА ПРЕДСТАВИ по делото доказателства за прекратяване на договорите за наем на общински пасища, мери и ливади, с които е участвала при подаване на заявлението по мярка 211 през 2013 година, които са свързани с изложените от нея твърдения в жалбата.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Нямам други доказателствени искания.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 17.06.2020 г от 11.30 часа, за когато ДА СЕ ИЗПРАТИ СЪОБЩЕНИЕ на жалбоподателката, ответникът  уведомен от днес.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.38 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: