ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ВТОРИ КАСАЦИОНЕН състав

 

На двадесет и трети юни две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

ДАНИЕЛА ДИЛОВА

1.     ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

2.     СНЕЖИНА И.

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Прокурор НАНКА РАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия И.

Касационно административно дело № 101 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 11,03 часа се явиха:

         КАСАТОРЪТ Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ – София – редовно призован, не се представлява.

         ОТВЕТНИКЪТ А.М.А. – редовно призован, се явява лично, доведен от затвора Плевен. Не се явява адвокат А.И.М. – служебен защитник, редовно призована.     

         КАСАТОРЪТ по насрещната жалба А.М.А. – редовно призован, се явява лично, доведен от затвора Плевен. Не се явява адвокат А.М. – служебен защитник, редовно призована.

         ОТВЕТНИКЪТ по насрещната жалба Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ – София – редовно призован, не се представлява.

         КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА Окръжна прокуратура – Плевен – редовно призована, се представлява от прокурор Нанка Рачева.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         А.А. – Да не се дава ход на делото. Заявявам, че не държа да бъда защитаван от адвокат А.М.. Моля да ми бъде назначен друг съдебен защитник.

         ПРОКУРОР РАЧЕВА – Считам, че не следва да се дава ход на делото, с оглед неявяване на служебния защитник на касатора.

         Съдът намира, че следва да бъде изпратено писмо до Адвокатска колегия – София, като същата бъде уведомена, че за втори път адвокат А.И.М. става причина за отлагане на делото. В настоящия случай адвокат М. е уведомена за днешното съдебно заседание на 18 май 2020 г., видно от отбелязването върху отрязъка от призовката от призовкар от Софийски градски съд. Същата не се явява в днешното съдебно заседание и не сочи уважителни причини за неявяването си, поради което от една страна става причина за отлагане на делото, а от друга – не изпълнява задълженията си по Закона за правната помощ, за което следва да бъде уведомен Адвокатския съвет на Адвокатска колегия – София.

         С оглед изявлението на касатора, че желае да бъде сменен определеният му служебен защитник, следва да бъде изпратено писмо до Адвокатска колегия – Плевен за определяне на адвокат, който да бъде назначен за служебен защитник на касатора А.М.А..

         Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДА СЕ ИЗПРАТИ писмо до Адвокатски съвет при Адвокатска колегия – София относно обстоятелството, че определеният служебен защитник на касатора А.М.А. – адвокат А.И.М., за втори път става причина за отлагане на делото, като същата не сочи уважителна причина за неявяването си.

         ОСВОБОЖДАВА адвокат А.И.М. като служебен защитник по делото.

         ДА СЕ ИЗПРАТИ писмо до Адвокатска колегия – Плевен за определяне на адвокат, който да осъществи правна помощ на касатора А.М.А..

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 07 юли 2020 г. от 10,00 часа, за когато А.М.А. ***, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ да се счита редовно призована, Окръжна прокуратура – Плевен – уведомена от днес.

След определяне от Адвокатска колегия – Плевен на адвокат, който да бъде назначен за служебен защитник на А.М.А., да се призове същия за съдебното заседание.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,14 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: