ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ТРЕТИ състав

На двадесет и седми май две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛКА БРАТОЕВА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БРАТОЕВА

Административно дело   1085 по описа за 2019г.

 

На именното повикване в 11,02 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ  А.Е.Г., редовно призован, не се явява, представлява се от адв. Е.Й. от Адвокатска колегия – гр. Плевен с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ЗАМЕСТНИК ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР  НА ДЪРЖАВЕН ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ, РАЗПЛАЩАТЕЛНА АГЕНЦИЯ, редовно призован, се явява юрисконсулт Л.Х. с пълномощно по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ Р.С.К., редовно призован, не се явява. Призовката е връчена на 14.05.2020 г. Не е изготвено заключение по назначената съдебно-техническа експертиза, поради късното връчване на призовката на вещото лице.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Й. – Да се даде ход на делото. Не възразявам да бъде гледаното делото в днешното съдебно заседание.

ЮРИСКОНСУЛТ Х. – Да се даде ход на делото. Не възразявам да бъде разгледано делото в днешното съдебно заседание.

С оглед становището на страните, съдът счита, че следва да бъде даден ход на делото и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Не е изготвено заключение по назначената съдебно-техническа експертиза. Издадено е съдебно удостоверение на жалбоподателя, въз основа на което да се снабди с друго такова от Общинска служба „Земеделие“ гр. Пордим. Депозирана е молба от жалбоподателя с искане за разпит на свидетели.

АДВ. Й. –  Въз основа на това съдебно удостоверение Ви представям в оригинал Удостоверение на Общинска служба „Земеделие“ Пордим с изх. № от 19.05.2020г. Подала съм писмена молба с искане за разпит на свидетели, но не поддържам това искане. Също не поддържам и задачата на вещото лице, тъй като с това удостоверение се дава отговор, който сме поставили в задачата на експертизата.  Искахме да разберем дали референтните парцели за 2013г. са очертани по КВС. Те не са чертани по КВС. Не е имало софтуер тогава и е безпредметно да бъде разпитвано вещото лице по този въпрос. По останалите въпроси считам, че са ирелевантни.

ЮРИСКОНСУЛТ Х. – Да се приеме представеното удостоверение в днешното съдебно заседание. Също така следва да се изготви експертиза, като се вземе предвид и удостоверението. Считам, че никой от нас не е компетентен по тези въпроси, за да може накрая съдът да извърши оценка по поставените задачи.

Съдът счита, че следва да се приеме представеното от страна на жалбоподателя удостоверение и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА удостоверение  изх. № РД-12-02-628/19.05.2020 г. на Общинска служба „Земеделие“ Плевен, ИРМ Пордим.

С оглед заявлението, направено от жалбоподателя, че се отказва от разпит на сочените свидетели, счита че това искане е оттеглено.

Счита, че следва да бъде изслушано заключение на вещото лице по назначената съдебно-техническа експертиза с поставената от съда в предходното съдебно заседание задача, като вещото лице при отговора на въпросите да съобрази и представеното от Общинска служба „Земеделие“ – Плевен, ИРМ офис Пордим удостоверение. Експертизата е назначена по искане и на двете страни и поставените в нея задачи са от съществено значение за правилното решаване на настоящия спор.

Предвид това, делото следва да се отложи за изготвяне на назначената експертиза до следващото съдебно заседание, за когато да се призове вещото лице. Поради което, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 15.07.2020г. от 10,00 часа, за когато страните се считат уведомени.  Да се изпрати призовка на вещото лице.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: