ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ВТОРИ КАСАЦИОНЕН състав

 

На двадесет и трети юни две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

ДАНИЕЛА ДИЛОВА

1.     ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

2.     СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Прокурор НАНКА РАЧЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Касационно административно дело № 66 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 10,20 часа се явиха:

         КАСАТОРЪТ Г. З. Г. – редовно уведомен от предходното съдебно заседание, не се явява. Представлява се от адвокат А.Н. с пълномощно от днес.

         ОТВЕТНИКЪТ Районно управление на МВР – Червен бряг – редовно призован, не се представлява.

         КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА Окръжна прокуратура – Плевен – редовно призована, се представлява от прокурор Нанка Рачева.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ Н. – Моля да се даде ход на делото.

         Съдът намира, че са налице условия за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         ДОКЛАДВА касационната жалба

         АДВОКАТ Н. – Поддържам жалбата. Да се приемат представените доказателства от нас, както и представените от ответната страна. Други доказателства няма да соча. Моля да се приключи съдебното дирене.

         ПРОКУРОР РАЧЕВА – Да се приемат представените доказателства. Няма да соча нови доказателства, нямам нови искания. Да се приключи съдебното дирене.

         Съдът намира, че следва да бъдат приети представените писмени доказателства, както и че са налице условия за приключване на съдебното дирене, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА представените писмени доказателства.

         ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

         ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

         АДВОКАТ Н. – Уважаеми административни съдии, моля да се произнесете с решение, с което да отмените решението на първоинстанционния съд по АНД 286/2019 г. на Районен съд – Червен бряг, като считам, че същото е неправилно поради нарушение на материалния закон и издадено при съществени процесуални нарушения. Считам, че е налице неизяснена фактическа обстановка, като не са изяснени релевантните факти по делото. Съображенията ми за това са следните: На първо място, със свидетелски показания няма как да се установи масата на превозното средство, единствено може да се установи навлизане на пътното превозно средство срещу знака, но няма как контролните органи да установят масата на управляваното превозно средство. Контролният талон на управляваното превозно средство е с маса 14 тона. Нито актосъставителят, нито свидетелят са извършили проверка на тонажа на управляваното от доверителя ми превозно средство, нито са изискали товарителница, свързана с това обстоятелство. На следващо място, нито в АУАН, нито в съдебно заседание са установени тези факти. На следващо място, със свидетелски показания няма как да се установи процедурата дали поставеният знак, твърдя, че той е поставен без разрешение на Областна комисия по безопасност на движението и е незаконосъобразно. Моля, с оглед горното, решението на първоинстанционния съд да бъде отменено и бъде върнато за събиране на доказателства. Претендирам направените разноски, за което представям списък.

         ПРОКУРОР РАЧЕВА – Уважаеми административни съдии, считам, че касационната жалба е неоснователна, решението на районния съд е правилно и законосъобразно и считам, че следва да бъде потвърдено.  Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,24 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: