ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На двадесет и втори  май две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  57 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ - КМЕТА НА ОБЩИНА НИКОПОЛ И ОБЩИНА НИКОПОЛ, представлявана от кмета, редовно призован, се представляват от адв. П. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА - РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА НАЦИОНАЛЕН ОРГАН ПО ПРОГРАМА ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ИНТЕРРЕГ V-А РУМЪНИЯ-БЪЛГАРИЯ 2014-2020 И ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО“ ПРИ МРРБ – редовно призован, не се явява, не се представлява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ -  С.М.П. – редовно призована, се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът докладва постъпила молба от вещото лице, в която заявява, че не може да изготви назначента експертиза, предвид това, че не й е стигнало времето от насрочването на делото до днес.

АДВ. П. – С оглед становището на вещото лице и необходимостта от експертизата, която сме искали считам, че ход не следва да бъде даден.

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, тъй като страните са редовно призовани. Становището на вещото лице за причините за неизготвяне на експертизата, не е основание за недаване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, че следва да бъде дадена възможност на вещото лице да изготви назначената експертизата, като му  укаже, че не следва да бъде отлагано делото отново, с оглед обстоятелството, както и че същите дела следва да приключат бързо, а с оглед извънредната обстановка, експертизата  следва да бъде изготвена до 15.06.2020 г.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

УКАЗВА на вещото лице, че най-късно до 08.06.2020 г. експертизата следва да бъде депозирана в деловодството.

ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 15.06.2020 г. от 09.30 часа, за която датата жалбоподателите уведомени в днешното съдебно заседание, ответникът да се счита уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09.43 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: