ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На седемнадесети юни две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 1041 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 09.46 часа се явиха на второ четене:

ОСПОРВАЩИЯТ  ЗАТВОРА ПЛЕВЕН - редовно уведомен по телефон, се представлява от юрисконсулт П.П. с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА НЕЛК СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪСТАВ ПО ХИРУРГИЧНИ И ОРТОПЕДИЧНИ БОЛЕСТИ - редовно уведомен по телефон, не се явява представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАТАТА СТРАНА Н.А.Г. - редовно уведомен по телефон, не се явява, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТЕЛК ТРЕТИ СЪСТАВ ПРИ УМБАЛ Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ ЕАД – гр. ПЛЕВЕН - редовно уведомен по телефон, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ОРТОПЕДИЧНА ЛКК ПРИ ДКЦ ІІ – ПЛЕВЕН ЕООД - редовно уведомен по телефон, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА АГЕНЦИЯ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ – гр. СОФИЯ - редовно уведомен по телефон, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТЕРИТОРИАЛНО ПОДЕЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ – гр. ПЛЕВЕН - редовно уведомен по телефон, не изпраща представител.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ – гр. ПЛЕВЕН - редовно уведомен по телефон, не изпраща представител.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Оставям на преценката на съда.

С оглед редовното призоваване на страните съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва 

С протоколно определение в предходно съдебно заседание е назначена съдебномедицинска експертиза с конкретно посочени задачи.

По делото е изискан от Трети състав на ТЕЛК към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД-гр. Плевен диск с резултата от извършеното образно изследване. Същият е представен от НЕЛК с писмо вх. № 2408/ 27.05.2020 г., като е посочено, че поради пропуск на административния орган дискът не е представен заедно с медицинското експертно досие.

С определение в закрито съдебно заседание от 11.06.2020 г. за вещо лице по назначената съдебномедицинска експертиза е определен д-р Б.Т.Б., специалист ортопедия и травматология, на когото е изпратено писмо с посочване на задачите. Същото вещо лице е определено след отказ на други три вещи лица, поради висока служебна натовареност на същите.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Моля да се приеме представеното доказателство.

С оглед становището на страните по доказателствата, съдът  

 

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА писмо вх. № 1548/12.03.2020 г. от Председателя на ТЕЛК, Трети състав към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД-гр. Плевен.

ПРИЕМА представения с писмо вх. № 2408/27.05.2020 г. от ответника по делото диск с резултата от извършено образно изследване на Н.Г. ведно с искане за образно изследване от 06.08.2018 г.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Нямаме доказателствени искания.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, доколкото не е изготвено и представено по делото заключение по назначената съдебномедицинска експертиза, поради което същото следва да бъде отложено за друга дата.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 09.09.2020 г. от 10.00 часа, за когато жалбоподателят уведомен от днес. Останалите страни по делото уведомени по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК. Да се изпрати съобщение на вещото лице.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 09.55 часа.

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: