ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       СЕДМИ състав

 

На втори март две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕНЕЛИН НИКОЛАЕВ

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия НИКОЛАЕВ

Административно дело № 13 по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 09,30 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА -  С.Т.Ц., редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от адв. С. с пълномощно по делото.

         ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА – ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“ - ПЛЕВЕН, редовно призован, не изпраща представител.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. С. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. С. – Уважаеми г-н Съдия, от името на жалбоподателката и на основание чл. 155, ал. 1 от АПК, правя отказ от оспорването и от жалбата и  Ви моля да прекратите производството по делото. Съдът, като съобрази заявеното от процесуалния представител на жалбоподателката адв. С., че прави отказ от оспорване намира, че  жалбата на С.Ц. следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по адм. дело № 13/2020 г. по описа на Административен съд – Плевен,  следва да се прекрати.

 Съгласно чл. 155, ал. 1 от АПК, при всяко положение на делото оспорващият може да оттегли оспорването или да се откаже от него изцяло или отчасти.

Оттеглянето на жалбата е десезиране на съответния орган, в случая съда, от разглеждане на правния спор. Това процесуално действие принадлежи на носителя на правото на жалба и при всяко положение на делото оспорващият може да го упражни. По правната си природа то е изявление на жалбоподателя, отправено до съответния компетентен орган, с което заявява, че се отказва окончателно или частично от търсената пред него защита относно законосъобразността на обжалвания административен акт.

В случая правните последици от оттеглянето на жалбата настъпват без да е необходимо съгласието на ответната страна, оттеглянето е осъществено от надлежно упълномощен пълномощник.

Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на С.Т.Ц. ***  против Заповед № Д ЕН- ВС – 64/03.12.2019г. за възстановяване на недобросъвестно получена социална помощ на осн. чл.14а от ЗСП на Директор на дирекция социално подпомагане гр. Плевен.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 13/2020 г. по описа на Административен съд – Плевен.

Определението подлежи на обжалване  пред ВАС, в 7 дневен срок от днес за жалбоподателката, а за ответника от получаване на съобщението.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 09.31 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: