П Р О Т О К О Л

 

година 2020                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На ТРИДЕСЕТИ        ЮНИ                                             2020 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело 7 по описа за 2020 г.

На именното повикване в 11.31 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ  КМЕТ НА ОБЩИНА – НИКОПОЛ –  уведомен по реда на чл. 138, ал. 2  от АПК, не се представлява

         ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР ДИРЕКЦИЯ „УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО“ В МРРБ И РЪКОВОДИТЕЛ НА НАЦИОНАЛЕН ОРГАН ПО ПРОГРАМА „ИНТЕРРЕГ“ V-А РУМЪНИЯ – БЪЛГАРИЯ   – редовно призован, не изпраща процесуален представител

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Производството е образувано по жалба от община Никопол, гр.Никопол, ул***, против решение РД-02-14-1254/03.12.2019 г. на директор дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ в МРРБ и ръководител на национален орган по Програмата „ИНТЕРРЕГ V-А Румъния – България“, с което е определена финансова корекция /ФК/ в размер на 5%, или 101 768,75 евро с ДДС от допустимите разходи, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове по договор №153/28.03.2019 г. с изпълнител „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД.

ДОКЛАДВА постъпилата жалба, писмени бележки от ответника с вх. рег. № 228/19.02.2020 г., административната преписка представена с писмо вх. рег. № 18/03.01.2020 г., както и представените с писмените бележки писмени доказателства, а именно превод от английски език на Договор за субсидия № 70577/24.05.2017 г.

Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото писмените доказателства, съставляващи административната преписка по издаване на оспорения акт, както и представеното с писмените бележки писмено доказателство Договор за субсидия № 70577/24.05.2017 г.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото писмените доказателства по опис, съставляващи административната преписка по издаване на оспорения административен акт, постъпили в съда с писмо вх. рег. № 18/03.01.2020 г. по опис и представеното с писмените бележки писмено доказателство превод от английски език на Договор за субсидия № 70577/24.05.2017 г.

Съдът констатира, че с писмените бележки е направено искане за изготвяне на съдебна експертиза във връзка с твърдението, че жалбата, по която е образувано настоящото производство е просрочена. Съдът намира горното искане за неоснователно и счита, че жалбата е подадена в законовия срок, тъй като от приложената на стр. 15 разпечатка е видно, че оспореният административен акт е постъпил при жалбоподателя на 04.12.2019 г., а на л. 14 е приложен пощенски плик с пощенско клеймо от 18.12.2019, от което се установява, че жалбата против оспорения административен акт е подадена по пощата в законовия 14-дзневен срок.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ОТХВЪРЛЯ като неоснователно искането на ответника за назначаване на съдебно-техническа експертиза за установяване на наличието или липса на просрочие на подадената жалба, направено с писмените бележки на ответника.

С оглед липсата на други доказателствени искания, съдът намира, че следва да приключи съдебното дирене, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

Съдът счита делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 11.38 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: