ПРОТОКОЛ

 

Година 2020                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и трети септември две хиляди и двадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 2 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ К.Ц.Р. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от адвокат Д.П. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОРЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО  – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от юрисконсулт И.Р. с пълномощно по делото.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор Нанка Рачева.

СВИДЕТЕЛЯТ Н.А.Л. – редовно призован, не се явява.

По делото е депозирана молба вх. № 4835/21.09.2020 г. от адвокат Д.П., в която се сочи, че свидетелят не може да присъства в днешното съдебно заседание, като планираното му връщане в пределите на Република България е от 16.10.2020 г. до 30.10.2020 г. и моли делото да бъде отложено за друга дата.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ П. – Да се даде ход на делото.

         ЮРИСКОНСУЛТ Р. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР РАЧЕВА – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание следва да бъде даден, доколкото страните са редовно призовани, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С протоколно определение от предходно съдебно заседание в качеството на свидетел при режим на призоваване е допуснато лицето Н.А.Л. за обстоятелствата посочени от адвокат Д.П. в предходно съдебно заседание. Същият не се явява в днешното съдебно заседание без да представи уважителни причини за това.

АДВОКАТ П. – Уважаема госпожо съдия, поддържам молбата. Свидетелят ще бъде в България на датите, които съм посочила в молбата. Считам, че неговите показания ще бъдат от съществено значение за решаването на спора, поради което Ви моля да отсрочите съдебното заседание във времето, в което свидетелят твърди, че ще бъде в България и е в състояние да се яви.  

ЮРИСКОНСУЛТ Р. – Уважаема госпожо съдия, нямам възражения делото да бъде отложено за друга дата и да бъде разпитан допуснатия вече по делото свидетел, но с оглед факта, че същият е редовно призован и беше изрично заявено в предходното съдебно заседание, че ще бъде в този срок в България считам, че на свидетеля трябва да бъде наложена глоба за това, че препятства провеждането на съдебно заседание, в което трябва да бъде разпитан и става причина за отлагане за пореден път на делото.  

ПРОКУРОР РАЧЕВА – Уважаема госпожо съдия, считам, че следва да бъде уважено искането за отлагане на делото с оглед разпита на допуснатия свидетел.

Съдът намира, че следва да бъде уважено доказателственото искане на адвокат П. и днешното съдебно заседание да бъде отложено за следващо такова поред с оглед призоваване и разпит на свидетеля Н.А.Л.. Предвид редовното призоваване на свидетеля и непредставяне на доказателства за неявяването му в днешното съдебно заседание поради уважителни причини, съдът намира, че на същия следва да бъде наложена глоба на основание чл. 91, ал. 1 във връзка с чл. 85, ал. 1 от ГПК вр. §2 от ДР на ДОПК.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

НАЛАГА глоба на допуснатия до разпит свидетел Н.А.Л. в размер на 100 лева.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщението.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 21.10.2020 г. от 11.30 часа, за когато страните уведомени от днес. Да се изпрати призовка на допуснатия до разпит свидетел.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.38 часа.

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: