ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На четиринадесети февруари   две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 979  по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 10.00 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД, гр. Плевен, чрез представляващ доц. Д-р Ц.Л., редовно уведомен от предходно съдебно заседание,  не се явява, представлява се от адв. Т.Г. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ – ДИРЕКТОР НА РЗОК – ПЛЕВЕН, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от гл. ЮРК В.с пълномощно по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ – Г.П.К., не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Г. – Моля да се даде  ход на делото.

ЮРК В.– Моля да дадете ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Докладва писмо с вх. № 141 от 10.01.2019 г. от РЗОК - Плевен, към което по опис са приложени документи.

Съдът докладва уведомително писмо с вх. № 199/14.01.2019 г. от МБАЛ „Авис – Медика“ ООД гр. Плевен, с което посочват, че не могат да посочат специалист  за извършване на експертизата.

Съдът докладва писмо с вх. № 226/15.01.2019 г. от УМБАЛ „Света Марина – Плевен“, с което уведомяват съда, че не разполагат  с лекар със специалност „Медицинска онкология“, който да изготви съдебно – медицинска експертиза по делото.

АДВ. Г. – Относими са. Да се приемат. Признаваме, че създава проблем с това доказателствено искане. Нека направим един опит още с това вещо лице.

ЮРК В.– Да се приемат доказателствата.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА: като доказателства по делото: представените документи с писмо вх. № 141/10.01.2019 г. по опис; уведомително писмо с вх. № 199/14.01.2019 г. от МБАЛ „Авис – Медика“ ООД гр. Плевен; писмо с вх. № 226/15.01.2019 г. от УМБАЛ „Света Марина – Плевен“.

С оглед обстоятелството, че  е допуснато изготвянето на съдебно – медицинска експертиза от специалист „химиотерапевт“ и отказа  на определен за вещо лице специалист в тази област от „Сити клиник“ - София да извърши експертизата с оглед декларирани взаимоотношения с оспорващия и невъзможност поради пътуване в чужбина, съдът е определил друго вещо лице, което към настоящия момент е уведомено и на призовката връчителят е посочил, че вещото лице  не желае да извърши експертизата поради ангажираност, като съдът му е указал, че трябва искането му за освобождаването му като вещо лице да бъде оформено по надлежния ред и към настоящия момент не е изготвена съдебно – медицинска експертиза, с оглед на което съдът на мира, че следва да отложи делото за друга дата и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА делото за 22.04.2019 г. от 10.00 часа, за когато страните се считат редовно уведомени.

ДА СЕ ИЗПРАТИ  призовка на вещото лице.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.06 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: