ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На шести февруари две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело №  933 по описа за 2018 г.

 

На именното повикване в 11.57 часа се явиха на второ четене:

ОСПОРВАЩИЯТ Д.И.А. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирана молба от адвокат Т. с вх. № 640/05.02.2019 г., в която се сочи, че не възразява да бъде даден ход на делото. Моли да бъдат приети представените по делото доказателства. Прави доказателствено искане и изразява становище по същество.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК РУП КЪМ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ПЛЕВЕН, РУ-ЧЕРВЕН БРЯГ – редовно призован, не се явява, не се представлява.

 

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, доколкото заедно с молба вх. № 640/05.02.2019 г. на адвокат Т. от същата е подадена и частна жалба срещу определението, с което е оставено без уважение искането за спиране на допуснатото предварително изпълнение на процесната принудителна административна мярка.

Съдът намира, независимо от разпоредбата на чл. 233, ал. 2 от АПК, че с оглед изменението на разпоредбата на чл.172 ал.5 от ЗДвП, в сила от 01.01.2019г., не следва да бъдат извършени никакви съдопроизводствени действия до решаване на въпроса със законосъобразността  на определението, с което е оставено без уважение искането за спиране на допуснатото предварително изпълнение на процесната мярка.  

Препис от частната жалба е изпратена на ответника за възражение в 3-дневен срок, както и е указано на частния  жалбоподател да представи документ за внесена държавна такса в размер на 30 лева по сметка на ВАС. След администриране на частната жалба същата ще бъде изпратена на Върховен административен съд по компетентност.

Ето защо, ход на делото и разглеждане на спора по същество следва да бъде извършено след влязъл в сила съдебен акт по обжалването на Определение № 127/22.01.2019 г.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА И НАСРОЧВА същото за 20.03.2019 г. от 11.30 часа, за когато на страните да се изпрати съобщение.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 12.02 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: