ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ състав

 

На тридесети май две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 923 по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 10.00 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ „МАКС 1“ ЕООД, с. Бъркач чрез представляващ В.Д.В. – редовно призован, се представлява от адвокат П.А. с пълномощно от днес.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ЗАМЕСТНИК ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.П. с пълномощно по делото.  

ВЕЩОТО ЛИЦЕ К.Т.В. – редовно призована, не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ А. – Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

Докладва молба от вещото лице К.Т.В. с вх. № 2644/27.05.2019 г., в която се посочва, че не е могла да изготви заключението в срок, поради обема на работа по делото и моли същото да бъде отложено за друга дата.

АДВОКАТ А. – Госпожо Председател, безспорно е, че експертизата е допусната като доказателство и следва да бъде изготвена и събрана като доказателство. Предоставям на съда да прецени дали вещото лице е компетентно да изготви заключението по назначената съдебна експертизата защото веднъж беше даден достатъчно дълъг срок за изготвяне на експертизата. Този дълъг срок беше поискан именно от вещото лице, а сега се указва, че пак същото не е имало време да изготви експертизата. Предоставям на съда дали да предостави възможност на същото вещо лице да изготви експертизата или да назначи друго такова, но делото следва да се отложи за събирането на това доказателство.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Уважаема госпожо Председател, считам, че следва да се уважи молбата на вещото лице. Доколкото споменатото от ответната страна за смяна на вещото лице, оставям на преценката на съда. Запозната съм в достатъчна степен с действията, които е извършило до момента назначеното вещо лице и твърдя, че се работи по експертизата, но тъй като обемът на делото е голям, както сами виждаме, кореспондираме постоянно с вещото лице, идва на място при нас. Оставям на преценката на съда.

АДВОКАТ А. – Тоест вещото лице работи, това на мен не ми беше известно. На този етап нямам други доказателствени искания.

ЮРИСКОНСУЛТ П. – Вещото лице работи и постоянно сме в контакт с нея. Нямаме други доказателствени искания.

С оглед молбата на вещото лице съдът намира, че следва да отложи делото за друга дата, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА делото за 15.07.2019 г. от 09.45 часа, за когато страните се считат уведомени. Да се изпрати призовка на вещото лице с указание, че следващо отлагане на делото поради неизготвяне на заключението няма да бъде удовлетворено и следва да изготви и представи заключението в 7-дневен срок преди насроченото съдебно заседание за 15.07.2019 г.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.05 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: