ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На двадесет и четвърти януари   две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар Д. ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 923  по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 11.30 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – „МАКС 1“ ЕООД, с. Бъркач чрез представляващ В.Д.В., редовно уведомен по реда на чл. 137, ал. 7 от АПК, не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА  - ЗАМ. ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява  представител.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Постъпило е писмо от Кметство с. Бъркач, с което ни уведомяват, че В. се намира на територията на село Бъркач.

Постъпило е становище с вх. № 315/21.01.2019 г. от оспорващата, в което се посочва, че е представен план за сеитбооборот, който е спазен. Изразени са твърдения по посочените в акта точки. Към становището са приложени документи, заверени „вярно с оригинала“.

Съдът докладва становище с вх. № 389/23.01.2019 г. от процесуалния представител на ответника, в което посочва, че няма да се яви в днешното съдебно заседание поради служебна ангажираност. Моли да се даде ход на делото. Изложени са доводи за неоснователност на жалбата и съображения относно законосъобразността на оспореното писмо. Направено е искане за присъждане на юрисконсултско възнаграждение и в случай, че бъде уважена жалбата, за прекомерност на адвокатското възнагреждание.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА: като доказателства по делото представените документи, а именно: писмо от Кметство с. Бъркач; становище с вх. № 315/21.01.2019 г. от оспорващата с приложени документи, заверени „вярно с оригинала“;  становище с вх. № 389/23.01.2019 г. от процесуалния представител на ответника.

При преглед на делото съдът констатира, че административната преписка не е представена в цялост и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на ответника в 7 дневен срок от получаване на съобщението ДА ПРЕДСТАВИ: заповед за извършена проверка през 2015 г., посочена в контролен лист на страница 556 по делото - доклад от проверката. ДА ПРЕДСТАВИ контролен лист от извършената проверка, съответно подписан, тъй като не е наличен такъв по делото.

ДА ПРЕДСТАВИ заповед № РД 09-909 от 08.12.2015 г. на министъра на земеделието, както и Методика за намаляване и отказване на агроекологични плащания.

С оглед доказателствената тежест в административното производство и при наличие на отказ за извършване на плащане, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на оспорващата, че доказателствената тежест за установяване на факти и обстоятелства, които са от значение за извършване на плащането е нейна и следва да ангажира съдебна експертиза с поставени от нея задачи, за доказване на твърденията си посочени в становището прието в днешното съдебно заседание.  

УКАЗВА на оспорващата, че  в 7 дневен срок от получаване на определението следва да ангажира доказателства, с оглед изложените обстоятелства  в становището.

УКАЗВА на процесуалния  представител на ответника, че съдебните протоколи са достъпни на интернет страницата на съда, с оглед законодателни  промени в АПК, задължаващи съда да публикува протоколите от съдебните заседания.

С оглед изясняване  на делото от фактическа страна и събиране на доказателства, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА същото за 14.03.2019 г. от 10.45 часа, за когато страните се  считат редовно уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.40 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: