ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ПЕТИ състав

 

На двадесет и шести септември две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар ЦВЕТАНКА ДАЧЕВА

Прокурор ИВАН ШАРКОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 670 по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 11,30 часа се явиха на второ четене:

         ИЩЕЦЪТ Д.В.Д. – редовно призован, не се явява и не се представлява. Депозирал е молба по електронна поща с вх.№4664 от 25.09.2019 г., в която моли да не се дава ход на делото поради ангажираност на защитника му адв.Г. С.от САК и същото да бъде насрочено за друга дата.

         ОТВЕТНИКЪТ Областна дирекция на МВР – Враца – редовно призован, не се представлява.

         ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се представлява от прокурор Иван Шарков.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         ПРОКУРОР ШАРКОВ – Право на ищеца е да докаже своята искова претенция. Ето защо с оглед депозираната молба Ви предлагам да отложите делото и да се задължи ищеца да представи доказателства за ангажираността на адвоката си.

         Съдът намира, че формално не са налице процесуални пречки за даване ход на делото поради редовното призоваване на всички страни, както и формално не са налице основания за неговото отлагане, т.к. на първо място ищецът не сочи уважителна причина за собственото си неявяване в днешното съдебно заседание. На второ място, по делото няма данни адвокат С. да е надлежно упълномощен като процесуален представител на ищеца в настоящото производство, още по-малко за него не са представени доказателства за ангажираността му за датата на днешното съдебно заседание. С оглед даване на възможност обаче на ищеца да бъде надлежно представляван по настоящото производство, молбата за отлагане на делото следва да бъде уважена, като на ищеца следва да се укаже, че в срок до следващото съдебно заседание следва да представи както адвокатско пълномощно за процесуално представителство за адвокат С. от САК, така и доказателства за неговата служебна ангажираност, като на ищеца се укаже, че ако стане причина за повторно отлагане на делото,  без да има основателна причина затова,  ще му бъде наложена глоба.

         Воден от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА същото за 21 ноември 2019 г. от 9,30 часа, за когато ищецът и ответникът да се считат за редовно уведомени по реда на чл.137 ал.7 от АПК, Окръжна прокуратура – Плевен уведомена от днес.

         Да се изпрати призовка на ищеца за представяне на адвокатско пълномощно за процесуално представителство за адвокат С. от САК и доказателства за неговата служебна ангажираност.

         ПРЕДУПРЕЖДАВА ищеца, че ако стане причина за повторно отлагане на делото,  без да има основателна причина за това, ще му бъде наложена глоба на основание чл.92а от ГПК.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11,37 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: