ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ТРЕТИ състав

На двадесет и трети януари две хиляди и деветнадесета година        

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛКА БРАТОЕВА

 

Прокурор ЙОРДАНКА АНТОНОВА

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БРАТОЕВА

Административно дело   593 по описа за 2018г.

 

На именното повикване в 12,06 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ  М.А.М., редовно призован, не се явява.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА – гр. СОФИЯ, редовно призован, се явява юрисконсулт Н.У. с пълномощно по делото.

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – гр. ПЛЕВЕН, редовно призована, се явява прокурор Йорданка Антонова.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът докладва постъпила молба от М.А.М., с която моли да се отложи делото, тъй като не може да присъства в днешното съдебно заседание поради здравословни причини. Постъпило е и писмо от началника на Затвора Белене, с което е представена молбата и се заявява, че по тази причина не водят ищеца М.А.М. в съдебно заседание.

ЮРИСКОНСУЛТ У. – Уважаема госпожо съдия, с оглед постъпилите в съда молба и служебно писмо от началника на Затвора Белене, с която уведомяват съда, че по причини независещи от ищеца същият не може да се яви в днешното съдебно заседание и с оглед направеното искане за отлагане на делото за друга дата считам, че не са налице предпоставките за даване ход на делото и моля да отложите същото за друга дата.

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Госпожо съдия, моля да не давате ход на делото предвид докладваното от Вас писменото становище на началника на Затвора Белене, от което е видно, че по здравословни причини ищецът М.А.М. не може да бъде доведен в днешното съдебно заседание, а същия е направил изявление, че иска да участва в разглеждане на делото и считам, че следва делото да се отложи за друга дата.

Съдът счита, че с оглед редовното призоваване на страните следва да бъде даден ход на делото и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

По отношение на молбата на ищеца М.А.М. за отлагане на делото, поради неявяването му по здравословни причини, съдът счита, че са налице обстоятелства, които налагат отлагане на делото за друга дата.

Освен това,  назначената по делото съдебно-медицинска експертиза не е изготвена от вещо лице поради факта, че ищецът не е внесъл определения от съда депозит в размер на 200 лева, за което многократно му е била дадена възможност.

С оглед на това, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на ищеца, че следва да внесе депозит за вещо лице в размер на 200 лева в 7-дневен срок от съобщението.

В случай, че не желае изготвянето на съдебно-медицинска експертиза и не поддържа исковата си молба, следва  да подаде писмена молба, че се отказва от иска.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 20.03.2019г. от 11,30 часа, за когато страните се считат уведомени. Да се изпрати призовка на ищеца с дадените указания.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 12,12 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: