ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На десети юли две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 552 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.45 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ „ТИМ КОМЕРС 68“ ООД, гр. Плевен чрез представляващ М.И.Н. – редовно призован, се представлява от адвокат С.Н. с пълномощно от днес.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“, ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ДИРЕКЦИЯ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“, ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ“ В ЦУ НА НАП – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Ц.Г. с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ Н. – Моля да дадете ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ Г. – Моля да се даде ход на делото.

         Съдът намира, с оглед редовното призоваване на страните, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

         Производството по делото е образувано по жалба от „Тим Комерс 68“ ООД със седалище и адрес на управление гр.Плевен, представлявано от управителя М.И., против Заповед за налагане на ПАМ №10423/17.04.2019 г. на Началник отдел „Оперативни дейности“ гр. Велико Търново, в Дирекция „Оперативни дейности“, Главна дирекция „Фискален контрол“ в ЦУ на НАП, с която е наредено запечатване на търговски обект – Кафе-аперитив „Кадифе“, находящ се в гр.Плевен, ул.“Васил Левски“ №152, стопанисван от дружеството и забрана за достъп до него за срок от десет дни.

         С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест.

На страните е дадена възможност да представят и други доказателства в подкрепа на своите твърдения.

         АДВОКАТ Н. – Поддържам жалбата. Няма да сочим нови доказателства. Да се приемат доказателствата по делото.

         ЮРИСКОНСУЛТ Г. – Оспорвам жалбата. Няма да сочим нови доказателства. Да се приемат представените в преписката доказателства.

С оглед становището на страните по доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА представените с писмо вх. № 2458/16.05.2019 г. от ответника документи представляващи административната преписка образувана по издаване на оспорената заповед за налагане на ПАМ, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА по делото представеното със заявление вх. № 2726/29.05.2019 г. от жалбоподателя Удостоверение изх. № 20190529153424/29.05.2019 г. за съществуването и представителството на дружеството.  

Съдът намира, че по административната преписка не са представени доказателства, които са от значение за решаване на спора по делото. Към преписката не са приложени, а и няма данни дали е съставен акт, респективно издадено наказателно постановление, срещу жалбоподателя за констатираното при проверката нарушение на Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ЗАДЪЛЖАВА ответника, в 14-дневен срок от днес, да представи по делото данни дали за констатираното при проверката на жалбоподателя нарушение на чл. 25, ал. 1, т. 1 от Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. е съставен акт, респективно дали е издадено наказателно постановление, същото връчено ли е на дружеството, обжалвано ли е, влязло ли е в сила и платена ли е по него наложената санкция.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 09.10.2019 г. от 11.30 часа, за когато страните уведомени от днес.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.55 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: