П Р О Т О К О Л

 

година 2019                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На СЕДЕМНАДЕСЕТИ СЕПТЕМВРИ                                   2019 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Н. ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

ПРОКУРОР: И.Р.

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело № 535 по описа за 2018 г.

На именното повикване в 11:00 часа се явиха:

         ИЩЕЦЪТ С.М.С. – редовно призован, доведен от Затвора Белене, се явява лично и с адв. М.Д. – назначена за служебен адвокат

         ОТВЕТНИКЪТ ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА“ – СОФИЯ – уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрк. Н.У. – с пълномощно по делото

         ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – уведомени от предходно съдебно заседание, се явява прокурор И.Р.

         Не се явява редовно призованото ВЕЩО ЛИЦЕ Р.В.А..

Съдът докладва  постъпила молба от вещото лице Р.В.А. за обстоятелството, че не може да изготви заключението в указания срок.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. Д.: Да се даде ход на делото.

         ЮРК. У.: Да се даде ход на делото.

         ПРОКУРОР Р.: Да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Д.: Да се уважи молбата на вещото лице. Държим на изготвянето на заключение от вещото лице, поради което моля да отсрочите делото за нова дата. В молбата пише, че до месец ноември може да изготви заключението, поради което моля да съобразите този срок.

ИЩЕЦЪТ: На 20 октомври 2019 г. ще бъда освободен от Затвора – Белене. Адресът, на който мога да бъда намерен е ***, а в ***живее майка ми.  Мога да дам GSM на майка ми – ***.

ЮРК. У.: Моля да уважите молбата на вещото лице като определите подходящ срок, в който вещото лице да изготви назначената експертиза.

ПРОКУРОР Р.: Без така назначената експертиза не би могло да се реши делото, поради което към настоящия момент следва да се уважи молбата и делото да се отложи за нова дата. Надявам се посочените причини за поредното отлагане на делото да са уважителни. Моля да отложите делото в разумен срок, за да се реши настоящото производство.

         Съдът намира, че следва да отложи делото за нова дата с оглед изготвянето на назначената по делото съдебно-стоматологична експертиза от вещото лице Р.В.А.. Същата следва да бъде уведомена за обстоятелството, че ищецът ще бъде освободен от Затвора – Белене на 20.10.2019 г. и следва да се посочат адресите, на които ще пребивава лицето, а именно ***, и ***, както и GSM за връзка със същия, а именно ***  /на майката на ищеца/.

         Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 26 ноември 2019 г. от 11.30 часа, за която дата и час страните да се считат  за уведомени от днес. Да се изпрати призовка на вещото лице, като същото бъде уведомено, че следва да изготви заключението по делото до датата на следващото съдебно заседание, като съобрази процесуалните срокове за представяне на заключението съобразно ГПК.

На вещото лице следва да се съобщи, че ищецът ще бъде освободен от Затвора – Белене на 20.10.2019 г., както и да се посочат GSM и адреси за връзка с ищеца.

         ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 11.08 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: