ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и шести юни две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 511 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.15 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ АСОЦИАЦИЯ НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ „ДУНАВ“ със седалище гр. Белене, представлявана от председателя  на Управителния съвет П.С. – редовно призован, не се представлява.

По делото е депозирана молба вх. № 3189/21.06.2019 г., в която се моли да бъде даден ход на делото. Поддържа се жалбата. Сочи се, че няма да се представят нови доказателства. Прави се искане спорът да бъде разгледан по същество и се прави искане за присъждане на разноски.

ЗА ОТВЕТНИКА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛЕН ОРГАН ПО ПРОГРАМА ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ИНТЕРРЕГ V-А РУМЪНИЯ-БЪЛГАРИЯ 2014-2020 И ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО“ ПРИ МРРБ – редовно призован, не се явява представител. 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, с оглед редовното призоваване на страните, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Производството по делото е образувано след изпращане по подсъдност от Административен съд Русе на жалбата на Асоциация на дунавските общини „Дунав“ със седалище гр.Белене, представлявана от председателя на Управителния съвет Пламен С., против Решение РД-02-14-314/29.03.2019г. на Ръководителя на Национален орган по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България 2014-2020 и директор на Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ при Министерство на регионалното развитие и благоустройство, с което е определена финансова корекция в размер на 10% или 232,85лева с ДДС от засегнатите допустими разходи, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове по сключен договор за информация и публичност с Агенция „Стратегма“ по проект 15.2.1.067 „Разработване и промотиране на съвременен културно-туристически продукт: Маршрут „Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България“, съфинансиран по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България 2014-2020.

С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в днешното съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест.

Ответникът е задължен да представи по делото конкретно посочени в съдебния акт документи.

На оспорващия е указано да представи по делото заверено копие от доказателствата, приложени към жалбата на електронен носител.

По делото е представена и административната преписка образуване по издаване на оспореното решение. 

От страна на жалбоподателя с писмо вх. № 2572/22.05.2019 г. са представени изисканите от съда доказателства.

С молба вх. № 3116/18.06.2019 г. от ответника са представени изисканите от съда доказателства, както са представени и писмени бележки с подробни доводи за неоснователност на жалбата, като се претендира и присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

По доказателствата, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА по делото представените с писмо вх. № 2572/22.05.2019 г. от оспорващата асоциация доказателства, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА по делото молба вх. № 3116/18.06.2019 г. от ответника и приложените към нея доказателства, съгласно опис в молбата.

ПРИЕМА по делото представените писмени бележки вх. № 3117/18.06.2019 г. от ответника.

ПРИЕМА по делото молба вх. № 3189/21.06.2019 г. от оспорващата асоциация.  

ПРИЛАГА към настоящото дело адм. дело № 278 по описа за 2019 г. на Административен съд – Русе ведно с всички приложени към него доказателства.

С оглед обстоятелството, че страните нямат доказателствени искания и няма да сочат и представят нови доказателства, съдът намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.19 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: