ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и шести юни две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 510 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ АСОЦИАЦИЯ НА ДУНАВСКИТЕ ОБЩИНИ „ДУНАВ“ със седалище гр. Белене, представлявана от председателя  на Управителния съвет П.С. – редовно призован, не се представлява.

По делото е подаден молба вх. № 3190/21.06.2019 г., в която се моли да бъде даден ход на делото. Заявява се, че се поддържа жалбата. Няма да се сочат нови доказателства и няма доказателствени искания. Моли се да бъде даден ход по същество, като се иска оспореното решение да бъде отменено. Претендират се и направените разноски.

ЗА ОТВЕТНИКА РЪКОВОДИТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛЕН ОРГАН ПО ПРОГРАМА ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО ИНТЕРРЕГ V-А РУМЪНИЯ-БЪЛГАРИЯ 2014-2020 И ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО“ ПРИ МРРБ – редовно призован, не се явява представител. 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът намира, с оглед редовното призоваване на страните, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Производството по делото е образувано след изпращане по подсъдност от Административен съд Русе на жалбата на Асоциация на дунавските общини „Дунав“ със седалище гр.Белене, представлявана от председателя на Управителния съвет П.С., против Решение РД-02-14-313/29.03.2019г. на Ръководителя на Национален орган по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България 2014-2020 и директор на Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ при Министерство на регионалното развитие и благоустройство, с което е определена финансова корекция в размер на 10% или 1476,45лева с ДДС от засегнатите допустими разходи, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове по сключен договор за доставка на оборудване с „Тимекс“ ООД по проект 15.2.1.067 „Разработване и промотиране на съвременен културно-туристически продукт: Маршрут „Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България“, съфинансиран по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България 2014-2020.

С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в днешното съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест.

Ответникът е задължен да представи по делото договора за субсидия и да посочи дали по него са сключвани анекси и ако да, да се представят, както и да се представят документите по проведената обществена поръчка, включително подадените оферти и сключения договор, и доказателства за компетентността на органа да подписва с електронен подпис, и доказателства за валидността на електронния подпис.

На оспорващия е указано да представи по делото заверено копие от доказателствата, приложени към жалбата на електронен носител.

От Административен съд – София град са изискани за прилагане към настоящето дело адм. дело № 9753/2016 г. и адм. дело № 11739/2017 г. по описа на съда. Същите дела са представени от Административен съд – София град.

По делото е представена и административната преписка образуване по издаване на оспореното решение.  

С писмо вх. № 2571/22.05.2019 г. от оспорващата асоциация са представени доказателствата, които са били приложени към жалбата на електронен носител.

От ответника са представени изисканите от съда доказателства, както и е представен писмен отговор с вх. № 3120/18.06.2019 г. с подробни доводи за неоснователност на жалбата. Направено е искане същата да бъде отхвърлена и искане за присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

По доказателствата, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА по делото представените с писмо вх. № 2571/22.05.2019 г. от оспорващата асоциация доказателствата, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА молба вх. № 3118/18.06.2019 г. от ответника ведно с приложените към нея доказателства, съгласно опис в молбата.

ПРИЕМА по делото писмен отговор вх. № 3120/18.06.2019 г. на ответника.

ПРИЕМА по делото молба вх. № 3190/21.06.2019 г. на оспорващата асоциация.  

ПРИЛАГА към настоящото дело адм. дело № 287 по описа за 2019 г. на Административен съд – Русе ведно с всички приложени към него доказателства.  

ПРИЛАГА към настоящото дело адм. дело № 9753 по описа за 2016 г. на Административен съд – София град и адм. дело № 11739 по описа за 2017 г. на Административен съд – София град.

С оглед обстоятелството, че страните нямат доказателствени искания и няма да сочат и представят нови доказателства, съдът намира делото за изяснено от фактическа страна, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.08 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: