ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                           Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                             ПЕТИ състав

 

На ДВАДЕСЕТ И СЕДМИ ЮНИ                                 2019 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 493 по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 10.34 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ПАИС ИМПЕКС“ ЕООД, представлявано от А.А.М. – редовно призован, не се представлява.

За него е постъпила молба от упълномощен с писмено пълномощно адвокат И.В.от Плевенска адвокатска колегия, с която моли делото да бъде отсрочено за друга дата, тъй като упълномощеният адвокат е ангажиран на същата дата от 9.30 часа по гр. дело № 287/2019 г. на Районен съд – Червен бряг, а управителят на „ПАИС ИМПЕКС“ ЕООД - А.М. е в отпуск по болест и заболяването й пречи да се яви. Към молбата е представен болничен лист № Е 2018 2114796, в който е посочен режим на лечение свободен - без право да напуска населеното място. Не са представени доказателства за ангажираност на упълномощения адвокат по посоченото гражданско дело.

         ОТВЕТНИКЪТ ВРИД КМЕТ НА ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ – редовно призован, се представлява от адв. С.Х.с пълномощно от днес.

         ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА ЕТ „М. ***, представляван от М.В.А. –  редовно призована, не се представлява.

 

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         АДВ. Х.– Уважаема госпожо председател, предвид депозираната молба от процесуалния представител на жалбоподателя, считам, че са налице обективни обстоятелства, визиращи пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание. Не оспорвам твърденията на колегата, че е ангажиран по друго дело така, че съдът ще следва да отложи делото за друга дата.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден. Налице са предпоставките на чл. 139, ал. 1 от АПК - наличие на обективни причини за отсъствие в днешното съдебно заседание, както на страната, така и на упълномощения адвокат. Следва да бъде дадена възможност на жалбоподателя за лично участие и надлежно процесуално представителство по делото, като за доказване на твърденията за служебна ангажираност на адв. В., на същия следва да бъде указано, в 7-мо дневен срок от съобщението да представи доказателства за ангажираността си по посоченото гр. дело № 287/2019 г. по описа на Районен съд – Червен бряг, като представи протокол от проведеното съдебно заседание или призовката до страната чрез упълномощения адвокат или каквото и да е друго писмено доказателство, удостоверяващо служебната му ангажираност за днешното съдебно заседание.

Воден от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА И НАСРОЧВА същото за 26 септември 2019 г. от 9.30 часа, за когато ответникът уведомен от днес, жалбоподателят и заинтересованата страна- по реда на чл. 137, ал 7. От АПК.

Да се уведоми пълномощникът на жалбоподателя с писмено съобщение, че в 7-мо дневен срок от днешното съдебно заседание, следва да представи доказателства за ангажираността си по посоченото гр. дело № 287/2019 г. по описа на Районен съд – Червен бряг като представи протокола от проведеното съдебно заседание или призовката до страната чрез упълномощения адвокат или каквото и да е друго писмено доказателство, удостоверяващо служебната му ангажираност за днешното съдебно заседание.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 10.40 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: