ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                                          Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                          КАСАЦИОНЕН СЪСТАВ

 

На ДВАНАДЕСЕТИ ЮЛИ                                                   2019 ГОДИНА       

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

 

ПРОКУРОР: НАНКА РАЧЕВА

СЕКРЕТАР: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от  съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело №  484 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.06 часа се явиха:

         ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА ПРОКУРОР В ОКРЪЖНА  ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована,  явява се прокурор Йорданка Антонова

         ЗА ОТВЕТНИКА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ – редовно призован, се явява адв. Д.с пълномощно от днес

ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се явява прокурор НАНКА РАЧЕВА

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРОКУРОР АНТОНОВА:  Моля да дадете ход на делото.

АДВ. Д.: Моля да бъде даден ход на делото.

ПРОКУРОР РАЧЕВА: Моля да дадете ход на делото.  

Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Производството по делото е образувано по протест на прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен срещу чл. 7, ал. 3, чл. 30, ал. 3, чл. 38, ал. 1,т. 1 и чл. 41, ал. 3 от Наредба  за реда и условията за установяване на жилищни нужди за настаняване под наем и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд на Община Д. Митрополия, приета с решение № 246/30.03.2005 г. по протокол № 17/30.03.2005 г. на Общински съвет Д. Митрополия, изменена с решение № 151/31.05.2012 г. на ОбС Д. Митрополия.

 В протеста се твърди, че оспорваните норми са незаконосъобразни, поради което се иска тяхната отмяна.

С протеста е направено доказателствено искане, а именно да бъде задължен Общински съвет гр. Д.Митрополия да окомплектова и изпрати цялата преписка, включваща процедурите, предвидени в ЗНА по приемането на подзаконовия нормативен акт /вкл. проект, обсъждане на проекта, заедно с доказателства за оповестяване, представени становища, предложения, възражения и др./.

Съдът констатира, че ответникът не е изпратил изисканите доказателства  с определение № 916/15.05.2019 г.

ПРОКУРОР АНТОНОВА: Поддържам протеста. Моля да се приемат представените доказателства от Окръжна прокуратура - Плевен. Що се касае до обстоятелството, че не е изпълнено разпореждането на съда от 15.05.2019 г. за представяне на цялата административна преписка, в което подробно са посочени  кои документи следва да бъдат представени,  това указание  не е изпълнено, поради което Ви моля отново да задължите ОбС – Долна Митрополия да представи необходимите доказателства, като им напомните, че носят и административно-наказателна отговорност за неизпълнение на разпореждане на Административния съд.

АДВ. Д.: Уважаеми административни съдии, оспорваме  протеста. Лицето, което следваше да изпрати доказателствата, поискани с Ваше определение е в продължителен отпуск, предвид това считам, че по уважителни причини не е могла да ги изпрати. Нямаме възражение, в определен срок да представим писмените доказателства. Представените писмени доказателства с протеста, да се приемат.

ПРОКУРОР РАЧЕВА: Уважаеми административни съдии, считам, че протестът е основателен и моля да приемете представените с него писмени доказателства и да дадете възможност на ответника да представи административната преписка.

Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото протеста и  представената с писмо вх. рег. № 5812/2018 г. по описа на Окръжна прокуратура – Плевен административна преписка, след което да отложи делото, като укаже на ответника в 14-дневен срок от днес да представи писмените доказателства, изискани с определение № 916/15.05.2019 г.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото протеста и  представената с писмо вх. рег. № 5812/2018 г. по описа на Окръжна прокуратура – Плевен административна преписка.

 ОТЛАГА делото  и го НАСРОЧВА за 18 октомври 2019 г. от 11.00 часа, за която дата и час, страните се считат за уведомени.

 

УКАЗВА на ответника да представи писмените доказателства, изискани с определение  № 916/15.05.2019 г. в 14-дневен срок от днес.

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, което приключи в

11.11 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: