ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и шести юни две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 481 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ И.В.М. – редовно призован, се явява лично и с лицето Д.Ц.Н., който представя пълномощно с днешна дата, в което е упълномощен да представлява жалбоподателката по настоящото дело.

Съдът намира, с оглед разпоредбите на чл. 32 от ГПК приложим на основание §2 от ДР на ДОПК, че жалбоподателката И.В.М. не е надлежно представлявана от лицето Д.Ц.Н., тъй като не са изпълнени изискванията на тази разпоредба, а именно лицето Д.Ц.Н. не е адвокат, не е родител или съпруг на жалбоподателката, както и няма юридическо образование. Ето защо жалбоподателката не е надлежно представлявана от упълномощеното от нея лице Д.Ц.Н..

ОТВЕТНИКЪТ И.Д. ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“, ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт В.Л.В. с пълномощно от днес.

 

По делото се явява прокурор Йорданка Антонова - представител на Окръжна прокуратура – Плевен.  

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Уважаема госпожо Председател, с оглед указанията и разпорежданията дадени от Главния прокурор, налице е винаги обществен и държавен интерес, когато се обжалват ревизионни актове, както е в настоящия процес, поради което моля на основание чл. 16, ал. 1, т. 3 от АПК да конституирате Окръжна прокуратура – Плевен като страна в настоящото производство.

Съдът намира, че посоченото от представителя на Окръжна прокуратура - Плевен основание е налице, поради което

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

КОНСТИТУИРА Окръжна прокуратура – Плевен като страна по административно дело № 481 по описа за 2019 г. на Административен съд – Плевен.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         ОСПОРВАЩИЯТ М. – Не желая да се гледа делото в днешното съдебно заседание, бих искала да се насрочи за нова дата, тъй като желая да бъда представлявана от адвокат, поради което моля да ми бъде дадена възможност да си осигуря правото на защита.

         ЮРИСКОНСУЛТ В. – Считам, че няма пречки да се даде ход на делото в днешното съдебно заседание, тъй като жалбоподателката е редовно и надлежно уведомена и присъства в залата. Моля да се даде ход на делото.

         ПРОКУРОР АНТОНОВА – Уважаема госпожо Председател, считам, че следва да бъде уважено направеното искане и на жалбоподателката да бъде дадена възможност да упълномощи адвокат, тъй като с оглед на представеното пълномощно в нея е създадено убеждение, че ще бъде представлявана в настоящия процес, а тъй като това пълномощно не отговоря на изискванията на ГПК, съответно тя се явява не представлявана в настоящото производство. Доколко разбирам от нейното изявление тя желае да упълномощи адвокат, който да я представлява и с оглед защита на нейните права, моля да й се даде тази възможност.

         Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание следва да бъде даден, доколкото страните са редовно призовани, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

         Производството по делото е образувано по жалба от И.В.М. *** против Ревизионен акт № Р-04000418001916-091-001/10.01.2019 г., потвърден с Решение № 41/04.04.2019 г. на ИД Директор на Дирекция „ОДОП“ - гр. Велико Търново.

         С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в днешното съдебно заседание.

         В днешното съдебно заседание жалбоподателката прави изрично искане да й бъде дадена възможност да осигури правото си на защита, доколкото не е надлежно представлявана за днешното съдебно заседание от пълномощник. Жалбоподателката изрично заявява, че иска да бъде представлявана от адвокат. Доколкото днешното съдебно заседание е първо по ред и следва да бъдат докладвани и приети представените по делото доказателства, съдът намира, че следва да бъде дадена възможност на жалбоподателката да осигури и гарантира своето право на защита, като бъде представлявана от адвокат, каквото е заявеното изрично нейно желание, поради което не следа да бъдат правени каквито и да е процесуални действия в днешното съдебно заседание и същото следва да бъде отложено за друга дата.  

Водим от горното, съдът  

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 18.09.2019 г. от 11.00 часа, за когато страните уведомени от днес.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.08 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: