ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На единадесети септември две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 468 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.45 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ В.А.В. – редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се явява лично и се представлява от адвокат А.Д. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОРЪТ НА ТП НА НОИ - ПЛЕВЕН – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от юрисконсулт Ж.Т. с пълномощно по делото.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ В.А.В. – редовно призована, се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ Д. – Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ Т. – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание с оглед редовното призоваване на страните, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С протоколно определение от предходно съдебно заседание е назначена съдебноикономическа експертиза с конкретно посочени задачи.

На 30.08.2019 г. по делото е представено заключението по назначената съдебноикономическа експертиза, като е спазен регламентирания в ГПК срок.

Съдът пристъпва към снемане на самоличност и разпит на вещото лице.

Снема самоличност на вещото лице:

В.А.В. - на 55 години, неосъждана, без дела и родство със страните.

Съдът разяснява на вещото лице, че за даване на невярно и заинтересовано заключение носи наказателна отговорност до 5 години лишаване от свобода.

Вещото лице обеща да даде вярно и безпристрастно заключение.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ В. – Уважаема госпожо Председател, поддържам изготвеното заключение. Нямам какво да добавя към него. Готова съм да отговарят на въпроси на страните и съда.

АДВОКАТ Д. – Нямам въпроси към вещото лице. Моля да приемете заключението. Считам, че то е изключително подробно, компетентно и перфектно изготвено. Отговорило е на всички въпроси, които са поставени на вещото лице и то на база писмени документи, които са цитирани във всеки един от отговорите на поставените задачи. Моля да бъде прието заключението.

ЮРИСКОНСУЛТ Т. – Нямам въпроси към вещото лице. Да се приеме заключението.

С оглед становището на страните, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представеното от вещото лице В.А.В. заключение по назначената съдебноикономическа експертиза, като на вещото лице се изплати възнаграждение в размер на 200 лева от внесения по делото депозит.

АДВОКАТ Д. – Нямаме други доказателствени искания.  

ЮРИСКОНСУЛТ Т. – Нямаме други доказателствени искания.

С оглед становището на страните, че нямат доказателствени искания и няма да представят други доказателства, съдът намира, че делото е изяснено от фактическа страна, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВОКАТ Д. – Уважаема госпожо Председател, моля да постановите съдебен акт, с който да уважите изцяло депозираната жалба. Считам, че материалната незаконосъобразност на обжалваното решение е безспорно установена както с оглед противоречие с редица законови и подзаконови актове в сила към процесния период, така и с оглед писмените доказателства, официално събрани по делото. Подробен анализ на доказателствата е направен както от нас, така и от заключението на вещото лице, което беше прието без възражение в днешното съдебно заседание. Моля да кредитирате както нашите аргументи, така и заключението на вещото лице и да уважите изцяло депозираната жалба като отмените изцяло обжалваното решение като изцяло неоснователно и незаконосъобразно. Моля да ни присъдите направените по делото разноски съобразно списъка по чл. 80 от ГПК, който представям. Представям и писмени бележки, които моля да бъдат кредитирани.

ЮРИСКОНСУЛТ Т. – Уважаема госпожо Председател, моля да оставите без уважение жалбата на В.А.В. и да потвърдите решението на Директора на ТП на НОИ – Плевен като правилно и законосъобразно. Изцяло поддържам изложените мотиви в решението. Считам, че административният орган е съобразил всички представени доказателства и правилно е приложил нормативната уредба. Считам, че в случая съществено се явява обстоятелството, че длъжността „треньор“ по вид спорт фигурира в списъка на длъжностите по чл. 19, ал. 2 от Наредбата за пенсиите и осигурителен стаж, считано от 23.04.2018 г. и от тази дата нататък за тази длъжност се зачита учителски стаж. С тези мотиви, ще моля да потвърдите решението на Директора на ТП на НОИ – Плевен като правилно и законосъобразно. Прилагам списък на разноските по делото.  

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.51 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: