ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На шести юни две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 467  по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 09.26 часа се явиха:        

ИЩЕЦЪТ Ю.В.А. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ОД НА МВР – ПЛЕВЕН – редовно призован, не се представлява.

КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА  ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се представлява от прокурор Иво Радев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРОКУРОР РАДЕВ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Постъпила е искова молба от Ю.В.А. срещу ОД на МВР Плевен с искане за присъждане на обезщетение за претърпени имуществени вреди в резултат на организирана защита по обжалване на Електронен фиш серия К № 1128932, в размер  на 300 лева, както и заплатена такса за издаване на заверен препис, от съдебното решение, ведно със законната лихва от датата на подаване на исковата молба.

По делото към исковата молба са представени документи по опис.

Съдът е изискал за прилагане по настоящото дело н.а.х.д. № 3036 по описа за 2018 г. на Районен съд – Плевен, което е изпратено с писмо вх. № 2280/08.05.2019 г.

Съдът докладва молба-становище вх. № 2844/05.06.2019 г. от пълномощника на ищеца, че не може да се яви в днешното съдебно заседание, поддържа исковата молба, не правят искания, не представят доказателства и в случай, че се даде ход на делото и съдът прецени, че делото е изяснено от фактическа страна, моли да се присъди исканото обезщетение и съдебно-деловодни разноски за настоящата инстанция.

ПРОКУРОР РАДЕВ – Да се приемат всички доказателства по делото. Запознат съм с тях. Няма да сочим нови доказателства. Нямам искания. Моля да дадете ход по същество.

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото приложените към исковата молба: заверен препис от решение № 134/28.02.2019 г. по н.а.х.д. № 3036/2019 г. по описа на Районен съд гр. Плевен; договор за правна защита и съдействие от 13.12.2018 г. за изготвяне на жалба; документ за платена такса за издаване на заверен препис от съдебно решение; договор за правна защита и съдействие от 10.04.2019 г. за процесуално представителство по настоящото производство; документ за внесена държавна такса; преписи от исковата молба и приложенията за ответника и прокуратурата; както и: становище вх. № 2844/05.06.2019 г. от пълномощника на ищеца.

ПРИЛАГА към настоящото дело н.а.х.д. № 3036 по описа за 2018 г. на Районен съд – Плевен.

С оглед заявеното в молбата от пълномощника на ищеца и представителя на Окръжна прокуратура – Плевен, че няма да сочат нови доказателства, съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

ПРОКУРОР РАДЕВ – Уважаема госпожо Председател, считам исковата молба за основателна и предлагам на съда да я уважи. Относно размера считам същия за завишен и моля съда да го прецени и присъди обезщетение в един разумен размер в рамките на справедливостта.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 09.29 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: