ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На единадесети септември две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 375 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.30 часа се явиха на второ четене:

ОСПОРВАЩИЯТ Л.В.П. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от адвокат Е.М. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИКЪТ НА РУ-ГУЛЯНЦИ ПРИ ОД НА МВР - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт П.Ф. с пълномощно на лист 350 от делото.

СВИДЕТЕЛЯТ Ц.М. – редовно призован, явява се.

СВИДЕТЕЛЯТ К.Н.В. – редовно призован, не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ М. – Уважаема госпожо Председател, моля да не се дава ход на делото с оглед обстоятелството представено от моя доверител, а именно болничен лист представен от доверителя ми в електронен вариант, който съм разпечатала. Същият има здравословен проблем свързан с кръста. Посочил е, че има банкови вливания. Становището, което заяви изрично пред мен е, че той държи на лично присъствие в съдебно заседание при разпит на изисканите от нас свидетели, с оглед обстоятелството не че не мога аз да им задавам въпроси, но има специфични термини и въпроси, които той държи да зададе с оглед адекватната си защита в настоящия процес.

ЮРИСКОНСУЛТ Ф. – Не възразявам да бъде отложено делото. Нека да не се нарушава правото на защита на жалбоподателя и да има възможност да се яви и да зададе лично въпросите си на свидетелите.  

Съдът намира, че ход на делото следва да бъде даде, доколкото страните са редовно призовани и имат представители в днешното съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

С протоколно определение от предходно съдебно заседание до разпит в качеството на свидетели са допуснати лицата Ц.И.М. и К.Н.В..

Ответникът е задължен да представи по делото конкретно посочени в съдебния акт документи. Такива са представени от ответника с писмо вх. № 2986/12.06.2019 г.

В днешното съдебно заседание се явява допуснатият до разпит свидетел Ц.И.М..

Свидетелят К.Н.В., който е редовно призован, като си е получил призовката на дата 20.06.2019 г., не се явява за днешното съдебно заседание, като не се сочат уважителни причина за това.

Доколкото изрично от пълномощника на жалбоподателя се изрази становище, че жалбоподателят иска да присъства лично на разпита на допуснатите свидетели и поради невъзможността му да се яви в днешното съдебно заседание поради временна неработоспособност, за което е представен болничен лист, както и предвид обстоятелството, че единият от допуснатите до разпит свидетели, а именно К.Н.В. не се явява в днешното съдебно заседание, съдът намира, че не следва да бъде извършван разпит на явилия се в днешното съдебно заседание свидетел Ц.И.М.. С оглед даване на възможност за лично присъствие на жалбоподателя и задаване на въпроси на допуснатите до разпит свидетели, следва да бъде осигурено правото му на защита, поради което не следва да бъде извършван разпит на явилия се свидетел. Делото следва да бъде отложено за друга дата, като на явилия се в днешното съдебно заседание свидетел не следва да бъде изпращано съобщение. На допуснатия до разпит свидетел К.Н.В. следва да бъде изпратено съобщение, като същият следва да бъде предупреден, че при неявяване в следващото съдебно заседание без уважителни причини, на същия ще му бъде наложена глоба.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 04.12.2019 г. от 10.30 часа, за когато страните присъстващи в залата и свидетелят Ц.И.М. уведомени от днес. Да се изпрати призовка на допуснатия до разпит свидетел К.Н.В., като същият бъде предупреден, че при неявяване в съдебно заседание без уважителни причини, ще му бъде наложена глоба.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.40 часа.

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: