ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и втори май две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 342 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ Ж.Ц.А. – редовно призован, се явява лично.

ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИКЪТ НА СГКК - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ОСПОРВАЩАТА А. - Да се гледа делото.

С оглед редовното призоваване на страните, съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Производството по делото е образувано по жалба и допълнително уточнение от Ж.Ц.А. *** против писмо изх. № 24-7187/12.03.2019 г. на Началника на СГКК-Плевен, обективиращо изричен отказ за извършване на заявените административни услуги, изразяващи се в нанасяне на настъпили промени в кадастралния регистър на недвижимите имоти за имот с идентификатор 56722.664.270 в частта касаеща кадастралния регистър на гр. Плевен и вписване на собственици въз основа на приложените към заявлението документи, както и издаване на скица за същия имот.

След отстраняване на нередовностите по жалбата с определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено за разглеждане в днешното съдебно заседание, като е разпределена доказателствената тежест.

Ответникът е задължен да представи по делото и конкретно посочени документи в съдебния акт.

От деловодството на Административен съд – Плевен е изискано за прилагане към настоящото дело административно дело № 907 по описа за 2015 г. на същия съд.

ОСПОРВАЩАТА А. – Поддържам жалбата. Да се приемат доказателствата по делото. Да се приложи и административно дело № 907/2015 г. Аз подробно съм написала жалбата в желанието си да изкажа абсолютно всичко защото толкова години и моята майки и моят вуйчо, които вече не са сред нас, аз реших, че трябва нещо да направя за да оставя на децата ми и те така да се борят и за това реших отново да пусна това заявление. Искам да посоча на съда Тълкувателно решение № 8/2014 от 23.02.2016 г. на ВКС и там ми се струва, че е подобно на нашия казус.

По доказателствата, с оглед становището на страните, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА приложените към жалбата на Ж.Ц.А. писмени доказателства, съгласно опис в жалбата приложен на лист 11 от делото.

ПРИЕМА представените с писмо вх. № 1814/05.04.2019 г. от ответника по делото документи представляващи административната преписка образувана по издаване на оспореното писмо, съгласно опис в писмото.

ПРИЕМА заявление вх. № 1847/09.04.2019 г. от жалбоподателката Ж.Ц.А..

ПРИЕМА изпратените от Районна прокуратура - Плевен с писмо вх. № 1979/17.04.2019 г. - жалба ведно с всички приложени към нея доказателства, по които е издадено постановление за отказ да се образува наказателно производство от 15.04.2019 г.

ПРИЕМА по делото представеното с писмо вх. № 2222/03.05.2019 г. от ответника заверено копие на Заповед № РД-18-71/06.06.2018 г. на АГКК – гр. София.  

ПРИЛАГА към настоящото делото административно дело № 907 по опис за 2015 г. на Административен съд - Плевен ведно с всички приложени към него доказателства.

ОСПОРВАЩАТА А. – Няма да представям нови доказателства. Да се приключи делото.

С оглед становището на жалбоподателката, че няма доказателствени искания и няма да представя нови доказателства, съдът намира, че делото е изяснено от фактическа страна, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

ОСПОРВАЩАТА А. – Това, което съм изложила в жалбата е, че искам в крайна сметка да се реши и да се знае дали точно на това място е въпросният ни имот или е в този целия парцел, на който всъщност има издадена скица и никъде не е отбелязано, че точно ние имаме някакъв наследствен имот. Тази скица, която е издадена последно от СГКК е на седми март и там пише, че общината е собственик, има и други собственици и никъде не е отбелязана нашата собственост. Така, че това е, което искам по някакъв начин да бъде отбелязано в това голямо УПИ. Този поземлен имот никъде няма отбелязано, че ние наследодателите на Н. Л. имаме някаква частица 240 кв.м. Тази скица е издадена след като вече има отказ и никъде не е отбелязано. На цялото място е написано, че общината е собственик, но никъде няма, че фигурираме и ние. Искам да се приключи този спор и да не оставям на моите деца да се борят така.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе със съдебен акт в законния срок.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.46 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: