ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На девети май  две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 317  по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 10.04 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – Н.С.И., редовно призован, явява се лично и с адв. Л. Ч. от АК – Плевен с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ – НАЧАЛНИК НА РУ ДОЛНИ ДЪБНИК, редовно призован, не се явява, не се представлява.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Ч. -  Моля да се даде ход на делото.

Съдът счита, че са налице пречки за даване ход на делото, тъй като лицето, подало жалбата няма правен интерес от оспорване на посочената в жалбата заповед № 2573 от 11.01.2019 г. по следните съображения:

Оспорената заповед № 257з-9/11.01.2019 г. е  издадена от началник на РУ – Долни Дъбник и е за прекратяване регистрацията на МПС – „Ауди А8“ с рег. №  СВ64-05КХ – собственост на „Терра кредит“ ООД гр. София с БУЛСТАТ: 200737992 за срок от 6 месеца. Лицето Н.С.И. е упълномощен от управителя на дружеството  да управлява процесния автомобил, съгласно пълномощно на лист 12 по делото. Същият, обаче не е собственик на дружеството, не е представляващ дружеството, на което е собственост МПС и за него не е  налице правен интерес от оспорване на заповедта за прилагане на принудителна административна мярка от 11.01.2019 г., с която се прекратява регистрацията на МПС – то собственост на  „Терра кредит“ ООД гр. София. Не са ангажирани доказателства за упълномощаване от управителя на дружеството на  лицето, да подаде жалба срещу процесната заповед, както и че същото има юридическо образование за представителство на дружеството пред Административен съд – Плевен, с оглед на което съдът  намира, че не е налице  правен интерес за Н.С.И.,*** да оспори  заповед № 257з-9/11.01.2019 г. на началника на РУ – Долни Дъбник, с което се прекратява регистрацията на МПС – собственост на  „Терра кредит“ ООД гр. София.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 159, т.  4 от АПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалба на Н.С.И. с горепосочения адрес срещу заповед № 257з-9/11.01.2019 г. на началник РУ – Долни Дъбник.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по адм. дело № 317/2019 г. по описа на Административен съд – Плевен. 

Определението да се съобщи на ответника.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС в 7 дневен срок от днес за оспорващия, тъй като същият присъства в съдебно заседание и е редовно призован, а за ответника в 7 дневен срок от съобщаването на съдебния акт.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.09 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: