П Р О Т О К О Л

 

година 2019                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                          ВТОРИ състав

 

На ТРЕТИ СЕПТЕМВРИ                                                 2019 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело № 278 по описа за 2019 г.

На именното повикване в 11:06 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ЮРИЕВИ“ ЕООД, представлявано от Ю.И.Й. – уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адв. Ц.А. с пълномощно по делото

         ОТВЕТНИКЪТ КМЕТЪТ НА ОБЩИНА – ЧЕРВЕН БРЯГ – уведомен от предходно съдебно заседание,  се представлява от адв. С.Х. с пълномощно по делото.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. А.: Да се даде ход на делото.

         АДВ. Х.: Да се даде ход на делото.

         Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Х.: Аз моля да ми се даде втора възможност, тъй като имах информация от администрацията, че исканите с протоколно определение от 28 май 2019 г. доказателства са изпратени, вкл. с пояснения от страна на администрацията, във връзка с обстоятелството кой е подписал и въз основа на какво оправомощаване.

АДВ. А.: Да се предостави възможност на ответника да представи писмените доказателства, за които е бил задължен в предходно съдебно заседание. Моят доверител иска да представи доказателства.

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ю.Й.: Искам да представя доказателства за начина, по който е оповестена процедурата от Община – Червен бряг за отдаване под наем на площадки за поставяне на автомати за топли напитки.  Понеже в предходно дело се спомена, че един сайт може да се хакне и да се манипулира, аз съм си направил труда и нотариално съм извадил разпечатка от обявите, които са публикувани. В същото време съм поискал достъп до обществена информация, заявление съм подал да ми се даде отговор, но получих мълчалив отказ. Представям и моля да приемете заявление за достъп до обществена информация от „Юриеви“ ЕООД до ВрИД Кмет на Община – Червен бряг и кореспонденцията до получаване на мълчалив отказ от страна на ВрИД Кмет на Община – Червен бряг, копие от жалба до АС – Плевен срещу ВрИД Кмет на Община – червен бряг по повод получаване на мълчалив отказ на заявление за достъп до обществена информация от „Юриеви“ ЕООД, сертификат за излъчване от „ЕТА-РАВА“ с приложение обявите от Община – Червен бряг за провеждане на търгове на 29.11.2018 г., обява за провеждане на повторен търг на 12.12.2018 г. за площадките, за които са липсвали кандидати на първите търгове проведени на 29.11.2018 г., нотариално заверена разпечатка от официален сайт на Община – Червен бряг, копие от нотариално заверена декларация от Х.Р.Х.. 

АДВ. Х.: Не възразявам да се приемат.

Съдът счита, че следва да приеме и вложи в делото представените от жалбоподателя писмени доказателства по опис, а становище за тяхната относимост към правния спор ще се вземе с решение по делото.

Предвид горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото заявление за достъп до обществена информация от „Юриеви“ ЕООД до ВрИД Кмет на Община – Червен бряг и кореспонденцията до получаване на мълчалив отказ от страна на ВрИД Кмет на Община – Червен бряг, копие от жалба до АС – Плевен срещу ВрИД Кмет на Община – червен бряг по повод получаване на мълчалив отказ на заявление за достъп до обществена информация от „Юриеви“ ЕООД, сертификат за излъчване от „ЕТА-РАВА“ с приложение обявите от Община – Червен бряг за провеждане на търгове на 29.11.2018 г., обява за провеждане на повторен търг на 12.12.2018 г. за площадките, за които са липсвали кандидати на първите търгове проведени на 29.11.2018 г., нотариално заверена разпечатка от официален сайт на Община – Червен бряг, копие от наториално заверена декларация от Х.Р.Х.. 

С оглед искането на процесуалния представител на ответника, съдът намира, че следва да предостави възможност на същия да изпълни протоколното определение от предходно съдебно заседание, поради което делото следва да се отложи за нова дата, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на ответника да представи посочените в определението от предходно съдебно заседание писмени доказателсва.

 

 

 

 

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 19 ноември 2019 г. от 11:15 часа, за която дата жалбоподателят и ответникът са редовно уведомени.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 11.11 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: