ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На единадесети април  две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 201  по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 10.30 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – К.М.И., редовно призован, явява се лично.

ОТВЕТНИКЪТ – НАЧАЛНИК СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ ПРИ ОД НА МВР - ПЛЕВЕН, редовно призован, не се явява, представлява се от гл. ЮРК Ф.с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ОСПОРВАЩИЯТ - Да не се гледа делото, защото имам защитник, който е възпрепятстван да дойде. Ще предоставя документи, които ще докажат, че е възпрепятстван и не може да присъства по това дело, а аз сам не мога да се защитя.

ЮРК Ф.– Да се даде ход на делото. Считам, че не е налице основание да не се гледа делото в днешното съдебно заседание. По делото не са представени никакви доказателства, като призовки, протоколи или определения съдебни, от които да е видно, че адвокатът, който е упълномощен по делото е възпрепятстван въпреки, че са му дадени указния да представи съответните доказателства. В днешно съдебно заседание се явява лично и жалбоподателя, което показва, че същият не е възпрепятстван здравословно и може да се яви при разглеждане на делото. Делото е с административен характер и считам, че не са налице основания за отлагането му.

С оглед заявеното от оспорващия, че желае да се възползва от услугите на упълномощения  адвокат по делото, който е в невъзможност да се яви, доказателства, за което ще представи до следващото съдебно заседание, съдът намира, че с оглед осигуряване процесуалното право на защита на лицето, въпреки редовното призоваване на същото, ход на делото в днешното съдебно заседание, не следва да бъде даден и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА същото за 22.04.2019 г. от 11.00 часа, когато страните се считат редовно уведомени, докогато пълномощникът  на оспорващия  следва  да представи доказателства за невъзможността си да се яви в днешното съдебно заседание.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  10.34 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: