ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На седемнадесети април две хиляди и деветнадесета година    

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело   190 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10:06 часа се явиха:

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ  ОБЩИНА НИКОПОЛ, редовно призован, не се  явява представител. По делото е депозирана молба вх. № 1946 от 16.04.2019г. от Община Никопол, представлявана от кмета В. Ж., в която се сочи невъзможност за явяване в днешното съдебно заседание, поради служебна ангажираност, за което е приложена заповед за командировка и се моли делото да бъде отложено за друга дата, като се сочи, че не може да се явява по делата до края на м. април 2019г., както и през целия м. май, както и на конкретни дати през м. юни.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪРА НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО И РЪКОВОДИТЕЛ НА УПРАВЛЯВАЩИЯ ОРГАН НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАЗСТЕЖ“ 2014-2020, редовно призован, се явява адв. Л. Я. от Адвокатска колегия - Враца с пълномощно от днес.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Я. – Уважаема госпожо председател, с оглед на депозираната от жалбоподателя молба и приложените доказателства за служебна ангажираност считам, че са налице предпоставки за отлагане на делото.

С оглед депозираната молба за служебна ангажираност на жалбоподателя и невъзможност да се яви в днешното съдебно заседание, е за защита правото му на реално участие в процеса съдът намира, че ход на делото не следва да бъде даден.

Съдът счита, че с оглед съобразяване на разпоредбите в АПК, както и на нормата на чл. 27, ал. 5 от ЗУСЕСИФ делото следва да бъде насрочено за м. май, въпреки изрично посоченото в молбата на жалбоподателя, доколкото съдът има указани срокове, в които следва да разгледа делото и постанови съдебния акт. Ето защо  следва да бъде указано на жалбоподателя, че ако желае активно да участва в съдебния процес има възможност да ангажира адвокатска защита или да упълномощи юрисконсулт, работещ към съответната община.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА същото за 29.05.2019г. от 11,00 часа, за когато ответникът уведомен от днес. Да се изпрати съобщение на жалбоподателя с посочване на датата на съдебното заседание като се укаже, че при желание за активно участие в съдебния процес има процесуалната възможност да ангажира адвокатска защита или да упълномощи юрисконсулт, работещ към съответната община.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,10 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: