ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ТРЕТИ състав

На пети юни две хиляди и деветнадесета година     

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛКА БРАТОЕВА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия БРАТОЕВА

Административно дело   186 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10,10 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛКАТА  С.М.Н., редовно призована, не се явява, не се представлява.

ЗА ОТВЕТНИКА ПО ЖАЛБАТА КМЕТА НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН, редовно призован, се явява юрисконсулт Д. Б. с пълномощно по делото.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРИСКОНСУЛТ Б. – Считам, че няма процесуална пречка да се даде ход на делото.

Съдът счита, че с оглед редовното призоваване на страните, не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

Административното дело е образувано по жалба на С.М.Н. *** срещу Заповед № РД-10-124/07.02.2019г. на Кмета на Община Плевен, с която на осн. чл. 46 ал.2 и във вр. с чл. 46 ал.1 т.4 от Закона за общинската  собственост е прекратено наемното правоотношение между ОП "Жилфонд" Плевен и жалбоподателката за ползваното от нея общинско жилище, находящо се в гр. Плевен ул. „С.С.“ № 60, представляващо три стаи, кухня и сервизни помещения, като е даден срок до 25.02.2019г. да освободи доброволно наетия общински жилищен имот, а при неизпълнение - да се започне процедура по принудителното му изземване по чл. 65 от ЗОС.

Съдът докладва постъпила писмена молба вх. рег. № 2732 от 30.05.2019г. от жалбоподателката С.М.Н., с която моли да се отложи делото за друга дата, тъй като желае лично да присъства и към момента се намира на лечение в болница, за което представя медицинско удостоверение от 30.05.2019г.

ЮРИСКОНСУЛТ Б. – Уважаема госпожо съдия, след като се запознах със съдържанието на депозираната молба от жалбоподателката считам, че не са налице процесуалните предпоставки делото да бъде отложено, тъй като на първо място делото е образувано по подадена жалба от м. февруари 2019г. и на второ място един път е отлагано  съдебно заседание поради обжалване на определение пред ВАС. Липсата на жалбоподателя не би довела до негативни обрати и действия по обжалване на административния акт и не считам, че следва да се уважи депозираната молба, но въпреки моето становище, моля съда да прецени.

Съдът счита с оглед представеното медицинско удостоверение от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен, че жалбоподателката е възпрепятствана да се яви в днешното съдебно заседание поради обективни причини – престой в болнично заведение, което е основание за отлагане на делото на осн. чл. 139, ал. 1 от АПК, тъй като същата няма упълномощен представител и желае лично да се яви по делото.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 26.06.2019г. от 09,00 часа, за когато страните се считат уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,15 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: