П Р О Т О К О Л

 

година 2019                                                                          град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                           ВТОРИ състав

 

На ТРИДЕСЕТИ АПРИЛ                                                 2019 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Н. ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело № 185 по описа за 2019 г.

На именното повикване в 09.33 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ „ФРУКТУС 2013“ ООД чрез представляващ Н.Б.Н. –  редовно призован, се представлява от адв. О.Б.с пълномощно от днес

         ОТВЕТНИКЪТ НАЧАЛНИК ОТДЕЛ ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ДИРЕКЦИЯ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ КЪМ ГД „ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ“ В ЦУ НА НАП – редовно призован, не изпраща процесуален представител

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. Б.: Да се даде ход на делото.

         Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Производството е образувано по жалба на “Фруктус 2013“ ООД, ЕИК 202520820, представлявано от Н.Б.Н., против заповед за налагане на принудителна административна мярка № 10348/25.01.2019 г., издадена от началник на отдел „Оперативни дейности“- В. Търново, дирекция „Оперативни дейности“ към ГД „Фискален контрол“ в ЦУ на НАП, с която е приложена принудителна административна мярка – запечатване на търговски обект- склад за плодове и зеленчуци, находящ се в гр.Плевен, ул. ***, стопанисван и експлоатиран от „Фруктус 2013“ ООД, ЕИК *** и забрана за достъп до него за срок от 10 дни на основание чл. 186, ал. 1, т. 1, б. “а“ от ЗДДС и чл. 187, ал. 1 от ЗДДС.

АДВ. Б.: Уважаеми господин съдия, заявявам че поддържам подадената от нас жалба. Моля да се приеме административната преписка изпратена от органите по приходите. Заявявам, че оспорвам компетентността на органа издал оспорената заповед. Считам, че по делото липсват доказателства, от които да може да се установи, че лицето издало оспорената заповед Ж. И. е лице, заемащо конкретно описаната в заповедта длъжност. Моля да бъдат изискани от НАП доказателства за заеманата от Ж.И.А. длъжност, за да може да се установи, че същият е бил оправомощен да издаде конкретната заповед. Други доказателства няма да соча

Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото представената с писмо вх. рег. № 897/19.02.2019 г. административна преписка по опис, предвид което

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА и ВЛАГА в делото  представената от ответника с писмо вх. рег. № 897/19.02.2019 г. административна преписка по опис.

Съдът намира за основателно искането на процесуалния представител на жалбоподателя предвид обстоятелството, че по делото от представената заповед № ЗЦУ-ОПР-16 от 17 май 2018 г.  л. 37 от делото не може да се направи извод по отношение на обстоятелството дали началникът на отдел оперативни дейности гр. В. Търново Ж.И.А.се явява компетентен орган по приходите, оправомощен да издаде заповед от вида на тази, която се оспорва в настоящото производство.

Предвид горното съдът намира, че следва да изиска от ответника представяне на доказателства за заеманата от г-н Ж.И.А.длъжност към 25.01.2019 г., както и за компетентността му да издава заповед за налагане на принудителни административни мерки.

Предвид горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ИЗИСКВА от ответника представяне на писмени доказателства за заеманата от г-н Ж.И.А.длъжност към 25.01.2019 г., както и за компетентността му да издава заповед за налагане на принудителни административни мерки.

УКАЗВА на ответника, че следва да представи исканите от съда доказателства в 7-мо дневен срок от получаване на съобщението.

УКАЗВА на ответника, че ако не представи изисканите доказателства съдът може да приеме за установени обстоятелствата твърдяни в жалбата.

С оглед допуснатото доказателство съдът намира, че следва да отложи делото за нова дата, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

         ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 25 юни 2019 г. от 10.30 часа, за която дата и час жалбоподателят да се счита за уведомен от днес. Ответникът уведомен по чл. 137, ал. 7 в действащата редакция от АПК.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 09.39 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: