ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесети март две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 154 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ ОБЩИНА ЛЕВСКИ, представлявана от кмета на общината Л.А.  – редовно призован, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ И. Д. ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „УПРАВЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО“ И РЪКОВОДИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОРГАН ПО ПРОГРАМА „ИНТЕРРЕГ V-А“ ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО РУМЪНИЯ-БЪЛГАРИЯ 2014-2020 – редовно призован, не се явява, не се представлява.  

По делото е депозирана молба вх. № 1469/20.03.2019 г. от ответника чрез юрисконсулт В., в която се моли, че ако не са налице процесуални пречки, да бъде даден ход на делото и се изразява становище по съществото на жалбата.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         Съдът намира, с оглед редовното призоваване на страните, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

         Производството по делото е образувано по жалба от Община Левски, представлявана от кмета Л.А., против Решение № РД-02-14-1319/17.12.2018 г. на И. Д. Директор на Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ и Ръководител на Националния орган по програма „ИНТЕРРЕГ V-А“ за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2014-2020, с което е приключен сигнал за нередност, като е установена нередност, установени са извършени нарушения, допуснати от бенефициента и е определена финансова корекция в размер на 210 997,88 лева с ДДС.

         С определение в закрито съдебно заседание са конституирани страните и делото е насрочено да разглеждане в днешното съдебно заседание, като на ответника е дадена възможност да представи писмен отговор по жалба, както и да представи доказателства, в това число сключените договори за безвъзмездна финансова помощ, анекси ако има към тях, документите по проведената обществена поръчка и сключения договор по нея, както и всички други документи, които са част от административната преписка по издаване на оспореното решение.

От страна на ответника не са представени посочените в съдебния акт документи.

По доказателствата, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИОБЩАВА към настоящото дело административно дело № 439 по описа за 2019 г. на Административен съд София – град, ведно с всички приложени по него писмени доказателства.

Съдът намира, че от страна на административния орган не е представена пълната административна преписка, поради което ответникът следва да бъде задължен да представи по делото заверено копие на Договор за субсидия № 12462/13.02.2017 г. за финансиране на Инвестиционен проект „Рехабилитация и реконструкция на общински път PVN1110 Обнова – Каменец“ чрез одобряване на проект с код 15.1.1.014 и наименование „L-TEN: Linking TEN through better connection between tertiary nodes Turnu Magurele and Levski for sustainable development of the area“ и анексите, които са сключени към него ако има такива; документите по проведената обществена поръчка с предмет: „Извършване на рехабилитация и реконструкция на общински път PVN1110 Обнова – Каменец“, включително подадените оферти от участниците и протоколите на комисията по проведената обществена поръчка; договорът сключен с изпълнителя на възложената обществена поръчка, а именно „******“ ООД; жалба № 68-00-214 от 12.06.2017 г. срещу решението за обявяване на обществената поръчка, както и Заповед № РД-02-14-967 от 03.10.2018 г. на Министъра на регионалното развитие и благоустройство, която е отменена със заповедта за оправомощаване, приложена по делото.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника, в 7-дневен срок от получаване на съобщението, да представи по делото заверено копие на Договор за субсидия № 12462/13.02.2017 г. за финансиране на Инвестиционен проект „Рехабилитация и реконструкция на общински път PVN1110 Обнова – Каменец“ чрез одобряване на проект с код 15.1.1.014 и наименование „L-TEN: Linking TEN through better connection between tertiary nodes Turnu Magurele and Levski for sustainable development of the area“ и анексите, които са сключени към него ако има такива; документите по проведената обществена поръчка с предмет: „Извършване на рехабилитация и реконструкция на общински път PVN1110 Обнова – Каменец“, включително подадените оферти от участниците и протоколите на комисията по проведената обществена поръчка; договорът сключен с изпълнителя на възложената обществена поръчка, а именно „*******“ ООД; жалба № 68-00-214 от 12.06.2017 г. срещу решението за обявяване на обществената поръчка, както и Заповед № РД-02-14-967 от 03.10.2018 г. на Министъра на регионалното развитие и благоустройство, която е отменена със заповедта за оправомощаване, приложена по делото.

Съдът намира, че делото не е изяснено от фактическа страна, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 08.05.2019 г. от 10.30 часа, за когато жалбоподателят уведомен по реда на чл. 137, ал. 7 от АПК. На ответника да се изпрати съобщение.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.10 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: