ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                           Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                             ПЕТИ състав

 

На ДЕВЕТИ МАЙ                                                2019 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 129 по описа за 2019 г.

 

         На именното повикване в 09.31 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ В.С.С. – редовно уведомен от предходно заседание, се явява лично и с адв. Е. - с пълномощно по делото

         ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР – ПЛЕВЕН – редовно уведомен от предходно заседание, не се явява, не се представлява

Постъпила е молба от упълномощения юрк. П.Ф., в която моли да се отложи разглеждането на делото за друга дата, тъй като считано от днес, й предстои престой в болница  и предвид, че този вид дела се разглеждат само в една съдебна инстанция, както и предстоящия разпит на свидетели и отговори на въпроси от жалбоподателя по реда на чл. 176 от НПК, моли да бъде уважена молбата й за отлагане на делото. Освен това сочи, че към настоящия момент ОД на МВР - Плевен разполага само с един юрисконсулт и не може осигури друг, който своевременно да се запознае с делото.

         Не се явява свидетелят В.К.М., допуснат до разпит при режим на довеждане от ответната страна.

         Явява се редовно призованата свидетелка Н.  Г.П..

ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         АДВ Е.: Моля не давате ход на делото с оглед неявяването на колежката по уважителни причини. Служебно ми е известно, че влиза в болница и служебно ми е известно, че другият юрисконсулт в ОД на МВР – Плевен е в отпуск по майчинство. С оглед процесуална икономия и спазване на правата на страните моля да не давате ход на делото и го отложите.

Съдът намира, че не следва да бъде даван ход на делото в днешното съдебно заседание с оглед даване на възможност на ответника за защита на неговите права в настоящото производство посредством осъществяване на процесуално представителство от юрисконсулт.

Следва да бъде указано на ответника, че в срок до следващото съдебно заседание следва да бъдат представени доказателства за сочените от пълномощника на ответника уважителни причини за отсъствието й в днешното съдебно заседание, като бъде предупреден, че в случай на непредставяне на такива доказателства, на ответника ще бъде наложена глоба, тъй като е станал единствена причина за отлагане на делото в днешното съдебно заседание.

На ответника следва да се укаже също, че в случай на по-продължително отсъствие на пълномощника на директора на ОД на МВР – Плевен, обхващащ и периода на  следващото съдебно заседание, следва да организира защитата си по начин, че да не стане отново причина за отлагане на делото

Воден от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         УКАЗВА на ответника, в срок до следващото съдебно заседание да представи доказателства за сочените от пълномощника на ответника уважителни причини за отсъствието й в днешното съдебно заседание.

         ПРЕДУПРЕЖДАВА ответника, че при непредставяне на такива в указания срок ще му бъде наложена глоба.

УКАЗВА на ответника, че в случай на продължително отсъствие на пълномощника му, обхващащо периода и на следващото съдебно заседание следва да организира защитата си по начин, че да не стане отново причина за отлагане на делото.

         ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 6 юни 2019 г. от 11.00 часа., за когато жалбоподателят уведомен от днес, ответникът по реда на чл. 137, ал. 7 от АПК. ДА СЕ ПРИЗОВЕ по месторабота свидетелката Н. Г.П..

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 09.40 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: