ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На двадесет и осми март   две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 1115  по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 11.00  часа се явиха:       

ОСПОРВАЩИЯТ – „Е.Б.“ ЕООД - СОФИЯ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от адв. Н.С. *** с пълномощни по делото.  

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА  - ДИРЕКТОР НА БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ „ДУНАВСКИ РАЙОН“ ГР. ПЛЕВЕН, редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не изпраща представител.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН, редовно уведомена от предходно съдебно заседание се представлява от прокурор Антонова.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ – Б.Й.Г., редовно призована, не се явява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ – Ц.Х.П., редовно призован, не се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. С. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Моля да дадете ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Докладва постъпило писмо с вх. № 758 от 11.02.2019 г.,  към което по опис са приложени документи от ответника.

Докладва молба с вх. № 1406 от Доц. д-р Ц.П. от 18.03.2019 г., в която посочва, че с оглед обема на работа не може да изготви експертизата в предоставения му срок, тъй като е уведомен  на 15.03.2019 г. и моли да бъде насрочено съдебно заседание след 01.07.2019 г. с оглед изготвяне на експертизата.

Съдът докладва молба с вх. № 1447 от 19.03.2019 г. от вещото лице  Б.Г., която също посочва, че е не в невъзможност да изготви експертизата поради късното й уведомяване и са й необходими около два месеца  за изготвяне на заключението.

С молба вх. № 1634 от 27.0.2019 г. вещото лице Доц. д-р Ц.П. представя доказателства за здравословни проблеми и да бъде освободен като вещо лице, тъй като с оглед установените му здравословни проблеми, същият ще е в невъзможност да извърши теренни проучвания на мястото на водовземането ВЕЦ „Елена“ на р. Огоста при с. Хайредин и прилага амбулаторен лист.

АДВ. С. – Да се приемат молбите на вещите лица и  доказателствата от ответника.  Моля да се има в предвид, че не е  представен картовият материал, поради което  моля съдът да се даде възможност вещото лице по техническата експертиза да прегледа картовия материал  на място.

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Да се приемат представените доказателства. Да се уважат молбите на вещите лица. Моля да бъде уважено и направеното искане да се задължи ответника да представи картовия материал. 

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: писмо с вх. № 758 от 11.02.2019 г.,  към което по опис са приложени документи от ответника; молба с вх. № 1406 от Доц. д-р Ц.П. от 18.03.2019 г.; молба с вх. № 1447 от 19.03.2019 г. от вещото лице  Б.Г.; молба вх. № 1634 от 27.0.2019 г. вещото лице Доц. д-р Ц.П. с приложен амбулаторен лист;

УКАЗВА на ответника в 7 дневен срок  от получаване на съобщението ДА ПРЕДСТАВИ изискания картов материал към ПУРБ 2016-2021 г. за защитена зона „Златията“.

АДВ. С. – Доверителят ми има алтернативно предложение за вещо лице, поради което имам тази готовност да предложа за ново вещо лице по съдебно – екологичната експертиза: гл. ас. Д-р еколог – орнитолог в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН Н. Т.И.с данни, адрес за призоваване – посочени в писмена молба, която предоставям на съда с препис за ответната страна.

С оглед постъпила молба от вещото лице Доц. д-р Ц.Х.П. съдът намира, че следва същият да бъде освободен като вещо лице с оглед представени доказателства за влошено здравословно състояние и  на основание чл. 198 от ГПК, във връзка с чл. 144 от АПК,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСВОБОЖДАВА като вещо лице Доц. д-р Ц.Х.П. с оглед обстоятелството, че същият е с влошено здравословно състояние, което не дава възможност да бъде изготвено заключение по възложената му задача  с експертизата.

НАЗНАЧАВА за вещо лице по съдебно – екологичната експертиза: Н. Т.И.– гл. ас. Д-р – еколог-орнитолог в Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания – БАН,  гр. София, ж.к. ****, тел. ****.

На същата  ДА СЕ ИЗПРАТИ ПИСМО със задачите за експертизата  и призовка за следващото съдебно заседание.

НАСРОЧВА делото за 24.06.2019 г. (понеделник) от 11.00 часа, за когато страните се считат редовно  уведомени.

ДА СЕ ИЗПРАТЯТ  ПРИЗОВКИ на вещите лица.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.06 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: