ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                  Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ПЪРВОИНСТАНЦИОНЕН

                                                                            ТРИЧЛЕНЕН състав

 

На първи февруари две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

1.     ЕЛКА БРАТОЕВА

2.     КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Прокурор ИВО РАДЕВ

Сложи за разглеждане докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

Административно дело № 1106 по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

         ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА ПРОТЕСТИРАЩИЯТ ПРОКУРОР ПРИ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН ЙОРДАНКА АНТОНОВА - редовно призована, се явява лично.

         ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ИСКЪР – редовно призован, не изпраща процесуален представител.

Съдът докладва молба от Председателя на Общински съвет Искър за отлагане на производството, с оглед наличие на проект за отмяна на Наредбата, която се оспорва.

КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се представлява от прокурор Иво Радев.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Моля да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР РАДЕВ – Считам, че не следва да се дава ход на делото, с оглед така представената молба, моля съда да даде възможност на страната да извърши исканите от нея действия.  

Съдът намира, че следва да даде ход на делото с оглед редовно призованите страни, предвид което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО И ГО ДОКЛАДВА

         ПРОКУРОР АНТОНОВА – Уважаеми административни съдии, запозната съм със съдържанието на тази молба, от нея е видно, че Общински съвет Искър в момента води процедура, с която ще бъде приета нова Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на територията на Община Искър. Ние протестираме цялата Наредба № 26, която е приета с Решение № 346/03.07.2013 г. на Общински съвет Искър. Посочва се в това писмо, че процедурата вече е на такъв етап, че се извършват обсъждания на новата Наредба и се иска срок за насрочване на делото след 28.02.2019 г., за да може да изтекат нормативните срокове във връзка с процедурата по приемането на новата Наредба. Ние сме протестирали цялата Наредба заради допуснати съществени процесуални нарушения, които са отразени и в съдебно решение във връзка с произнасяне само по отделни текстове от тази Наредба и по разпореждане на ВАП считам, че следва да се даде възможност на Общинския съвет да мине цялата процедура предвидена в нормативните разпоредби с оглед приемането на новата Наредба, поради което Ви моля да отложите делото за дата след 28.02.2019 г. така, както е посочено в молбата на Председателя на Общински съвет Искър. Да се приемат представените до момента писмени доказателства.

         ПРОКУРОР РАДЕВ – Считам, че следва да бъде уважена молбата. Да се приемат доказателствата по делото.

         Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото представените до момента писмени доказателства, а именно: административната преписка по приемане на оспорения подзаконов нормативен акт, както и допълнително представените доказателства с писмо вх. № 5188/28.12.2018 г. и писмените доказателства представени с писмо вх. № 338/22.01.2019 г.  

Воден от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ВЛАГА в делото материалите по административната преписка по издаване на подзаконовия нормативен акт и представените писмени доказателства с писмо вх. № 5188/28.12.2018 г., както и писмените доказателства представени с писмо вх. № 338/22.01.2019 г. от Общински съвет Искър.

Съдът намира, че с оглед постъпилата молба от представляващия ответника Председател на Общински съвет Искър следва да отложи делото да за нова дата, за която следва да укаже на ответника да представи доказателства за приемане на нова Наредба и спазване изискванията на чл. 20 и чл. 26 от Закона за нормативните актове касаещи процедурата по приемане на същата.

Воден от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ОТЛАГА делото за 15.03.2019 г. от 11.00 часа, за която дата и час УКАЗВА на ответника, че следва да представи доказателства за приемане на нов подзаконов нормативен акт вместо оспорения такъв, както и доказателства за спазване на изискванията на чл. 20 и чл. 26 от Закона за нормативните актове при приемане на новата Наредба. За датата на следващото съдебно заседание страните да се считат за уведомени по смисъла на чл. 137, ал. 7 от АПК.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.03 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: