ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На двадесет и четвърти януари   две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 1077 по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 11.00 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – М.Г., редовно призова, явява се лично.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА  - ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ПЛЕВЕН, редовно призован, не се явява, представлява се от гл. юрк П.Ф.  с пълномощно от днес.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ОСПОРВАЩИЯТ -  Да гледаме делото. Моля да ми бъде назначен  служебен защитник с оглед обстоятелството, че не разполагам със средства, не работя, нямам доходи  и нямам имущество.

ЮРК ФЕРДИНАНДОВА – Да се даде ход на делото.

С оглед осигуряване процесуалното право на защита на оспорващия  и гарантиране на неговите права, с оглед заявеното в днешно съдебно заседание, преди даване на ход на делото, устно искане за назначаване на служебен защитник, съдът намира искането за основателно с оглед обстоятелството, че лицето М.Г. декларира,  че не разполага със средства, същият  и към момента е настанен в дом за настаняване на лица, които не са български граждани и на основание чл. 21, ал. 1, т. 3 от Закона за правната помощ, във връзка с  чл. 23, ал. 3, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

УВАЖАВА искането на оспорващия за назначаване на служебен защитник за процесуално представителство по настоящото адм. дело № 1077/2018 г. до приключването му с окончателен административен акт.

ДА СЕ ИЗГОТВИ писмо до Адвокатска колегия – Плевен за определяне на защитник, с оглед назначаването му за процесуален представител на страната в настоящото производство.

СЪДЪТ КЪМ ОСПОРВАЩИЯ - Носите ли тези документи, които искате да дадете на адвоката си?

ОСПОРВАЩИЯТ - Аз моля да предадете на адвоката ми този плик с документи, които  да бъдат предадени на назначения ми служебен защитник.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на М.Г., че при промяна на обстоятелствата довели до назначаването му  на служебен  защитник, а именно: наличие на доходи, имущество и др., същият следва да уведоми съда, с оглед преценката на правото му да ползва служебен защитник. Във връзка с обстоятелството, че ход на делото в днешното съдебно заседание не може да бъде даден, с оглед липсата на процесуален  представител на оспорващия следва да бъде пренасрочено  делото за друга дата и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД на делото

НАСРОЧВА делото за 14.02.2019 г. от 11.15 часа, за когато страните се считат редовно уведомени.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.13 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: