ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и втори май две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 75 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ Е.Л.П. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирана молба вх. № 2491/17.05.2019 г. от адвокат Г.С. - пълномощник на оспорващата, в която се заявява, че не е в състояние да се яви за днешното съдебно заседание, поради служебна ангажираност, поддържа жалбата, моли да бъдат приети доказателствата. Сочи, че няма други доказателствени искания и моли да бъде даден ход по същество, като изразява становище по съществото на спора. Моли за присъждане и на направените разноски.

ОТВЕТНИКЪТ ГЛАВЕН ЕКСПЕРТ „МЕСТНИ ПРИХОДИ“ ПРИ ОБЩИНА ДОЛНИ ДЪБНИК – редовно призован, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирана молба вх. № 2564/21.05.2019 г. от Б.А.К.- длъжностното лице, което е подписало оспореното писмо в качеството си на Главен експерт „Местни приходи“ към Община Долни Дъбник, в която се сочи, че не може да се яви за днешното съдебно заседание, поради внезапна и спешна сърдечна операция. Моли се делото да бъде отложено за друга дата. Към молбата е приложен болничен лист, от който се установява, че ответникът е в отпуск за временна неработоспособност от 12.05.2019 г. до 19.06.2019 г. със заболяване на сърдечно-съдовата система.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, доколкото същото е първо по ред, в което се изразява становище по жалбата, по доказателствата и по доказателствените искания, поради което следва да бъде дадена възможност на ответника да присъства в съдебно заседание и да защити изразеното становище в оспореното писмо.

Ето защо делото следва да бъде отложено за друга дата, като съдът съобрази и посоченото заболяване в представения по делото болничен лист.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА И НАСРОЧВА същото за 11.09.2019 г. от 10.00 часа, за когато да се изпрати съобщение на страните.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 09.37 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: