ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесет и втори май две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело №  1048 по описа за 2018 г.

 

На именното повикване в 11.05 часа се явиха на второ четене:

ИЩЕЦЪТ П.Л.В. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично и с адвокат В.Н. с пълномощно по делото

ЗА ОТВЕТНИКА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР-ПЛЕВЕН – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява представител.

По делото е депозирана молба вх. № 2566/21.05.2019 г. от ответника, чрез представляващия Д. К. Н., в която се моли да не бъде даден ход на делото насрочено за днешното съдебно заседание, като счита, че са налице основателни причини същото да бъде отложено за разглеждане за друга дата. Сочи, че ОД на МВР – Плевен има по щат двама юрисконсулти, като към настоящия момент единият юрисконсулт е в разрешен отпуск поради бременност и раждане на дете, а другият юрисконсулт е в отпуск за временна неработоспособност, като прилага доказателства за тези обстоятелства. Сочи, че поради служебна ангажираност не може да присъства на делото. Заявява, че при извършена справка в информационните масиви на МВР не е установено ищецът или неговата майка да са придобили друго МПС, различно от „*******“. Сочи, че ищецът не е представил исканите от съда доказателства.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор Йорданка Антонова.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВОКАТ Н. – Уважаема госпожо Председател, считам, че формална пречка за даване ход на делото няма. В изпълнение на указанията Ви, аз ще представя доказателства относно наетите лица в офиса на доверителя ми към процесния период. Ако счетете, че на насрещната страна следва да й се даде възможност да се запознае с тях и изрично да вземе отношение, то тогава делото може да бъде отложено.  

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Уважаема госпожо Председател, наистина няма допуснати някакви нарушения, който да водят до това да не се даде ход в днешното съдебно заседание, но предвид изявлението, което беше направено от процесуалния представител на ищеца, че ще представи исканите от предходното съдебно заседание писмени доказателства и съответно направеното искане в молбата на процесуалния представител на ответника, че ако се представят доказателства те желаят да им бъде дадена възможност да се запознаят с тях, считам, че следва да се даде ход на делото за да се представят тези доказателства и същото да бъде отложено за друга дата с оглед спазване правото на защита на страните. Моля да се даде ход на делото.

         С оглед редовното призоваване на страните и обстоятелството, че по делото не са представени доказателства за невъзможността и служебната ангажираност на представляващия ОД на МВР – Плевен – Директор К. Н. да се яви в днешното съдебно заседание, съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

         С протоколно определение от предходно съдебно заседание е дадена възможност на ответника, в срок до следващото съдебно заседание, да представи доказателства за обстоятелството дали П.В. притежава на свое има МПС-та, дали неговата майка притежава МПС, както и дали дружеството „ПИ ЕНД ДЖИ ТРЪКИНГ“ ЕООД притежава на негово име ППС. Такава информация е дадена в молбата депозирана от ответника по делото.

         С протоколно определение от същото съдебно заседание е задължен ищецът, в срок до днешното съдебно заседание, да представи по делото данни за периода от 12.12.2017 г. до 19.12.2017 г. колко служители са работили официално в дружеството „ПИ ЕНД ДЖИ ТРЪКИНГ“ ЕООД, както и да представи данни дали има сключен граждански брак с лицето Г.К.. До настоящия момент такива доказателства не са представени.

         АДВОКАТ Н. – Уважаема госпожо Председател, представям и моля да приемете като писмени доказателства два броя трудови договори между „ПИ ЕНД ДЖИ ТРЪКИНГ“ ЕООД като работодател и лицата Д.Т.Д.– трудов договор от 20.03.2017 г. и Т.Л.Д.– трудов договор от 27.10.2017 г. , които са били в действащи правоотношения към процесния период месец декември 2017 г. Представям и платежна ведомост за заплати за месец декември 2017 г., които тези две лица са получили. Представям копие за връчване на насрещната страна. По отношение на указанията Ви за сключен граждански брак заявявам, че доверителят ми няма надлежно сключен граждански брак с лицето Г.К..

         ПРОКУРОР АНТОНОВА – Да се приемат представените доказателства. Поддържам искането си да бъде дадена възможност на ответната страна да се запознае с представените доказателства в днешното съдебно заседание.

         По доказателствата, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представените в днешното съдебно заседание от ищеца два броя трудови договори на лица сключени с „ПИ ЕНД ДЖИ ТРЪКИНГ“ ЕООД, гр. Плевен, а именно: трудов договор № 3/20.03.2017 г. на лицето Д.Т.Д.и трудов договор № 4/27.10.2017 г. на лицето Т. Л. Д., както и платежна ведомост за период 01.12.2017 г. – 23.01.2018 г.

Съдът намира, доколкото изрично е направено такова искане в молба вх. № 2566/21.05.2019 г. от ответника по делото да му бъде дадена възможност да изрази становище по доказателствата и във връзка с тях да прави нови доказателствени искания, че следва да бъде отложено делото за друга дата, като бъде дадена възможност на ответника да защити своята позиция, като му бъде осигурено това право на защита с реално присъствие в съдебно заседание.  

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 10.07.2019 г. от 09.30 часа, за когато присъстващите в залата страни уведомени от днес. Да се изпрати съобщение на ответника с прилагане към него на представените доказателства в днешното съдебно заседание.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.15 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: