П Р О Т О К О Л

 

година 2019                                                                          град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                           ВТОРИ състав

 

На ТРИДЕСЕТИ АПРИЛ                                                 2019 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело № 1045 по описа за 2018 г.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ П.В.В. – увeдомен от предходно  съдебно заседание, се представлява от адв И. с пълномощно по делото

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Ц.Т.В. – редовно призован, не се явява. Представлява се от адв. И. с пълномощно по делото

         ОТВЕТНИКЪТ КМЕТЪТ НА ОБЩИНА – ЧЕРВЕН БРЯГ – уведомен от предходно съдебно заседание, не се явява, не се представлява

Съдът докладва постъпила молба от адв. С.Х. - процесуален представител на ответника за отлагане на делото поради невъзможност да се яви поради личен ангажимент.

Съдът докладва постъпила молба от адв. С.К.Х. – процесуален представител на Обина Червен бряг, с която  моли да бъде задължен РИОСВ – Плевен да представи преписка за извършена проверка на варов възел за производство на вар и варови разтвори, находящ се в „Ежков връх“ с площ от 1609 кв. м.

Явява се вещото лице К.И. – редовно призована.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. И.: Няма пречка за даване ход на делото, но с оглед представената молба и с оглед колегиалното отношение моля да я приемете и да се отложи делото. Считам, че доказателственото искане от адв. Х. не следва да се уважава, тъй като към делото има становище на вещото лице, което е прегледало имота и дало своето заключение. Предоставям на съда да прецени. Считам, че няма да е относимо към правния спор.

         Съдът намира, че ход на делото не следва да се дава въпреки обстоятелството, че страните са редовно призовани по смисъла на АПК, а съобразно чл. 139 от АПК делото може да бъде отложено единствено при наличие на едновременна невъзможност за явяване на страната и процесуалния й представител. В случая от подадената молба от процесуалния представител на ответника не може да се направи извод за наличие на едновременна невъзможност на страната и процесуалния й представител, но за съда е известно обстоятелството, че кметът на Община Червен бряг е отстранен от длъжност и към настоящия момент няма яснота кое длъжностно лице изпълнява неговите функции. Ето защо и с оглед обстоятелството, че процесуалният представител на жалбоподателите не се противопоставя за отлагане на делото, съдът намира, че следва да отложи производството за нова дата.

По отношение на направеното доказателственото искане от процесуалния представител на ответника с молба с вх. рег. № 1215/08.03.2019 г. съдът ще се произнесе в следващото съдебно заседание след изслушване на допълнителни разяснения от страна на адв. Х., касаещи необходимостта за изискване на посоченото от нея писмено доказателство.

Водим от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 4 юни 2019 г. от 11.30 часа, за която дата и час жалбоподателите и вещото лице да се считат за уведомени от днес, а ответникът по чл. 137, ал. 7 от АПК в действащата към настоящия момент редакция.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 10.06 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: