ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На девети май   две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 1044  по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 11.52 часа се явиха:        

ИЩЕЦЪТ –  Ш.Е.Ю., редовно призован, явява се лично и с адв. Я.Д..

ОТВЕТНИКЪТ  - ГЛАВЕН ДИРЕКТОР НА  ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА“ – СОФИЯ, редовно уведомен от предходно съдебно заседание,  не се явява, представлява се от юрк У..

КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА - ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН, редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор Иван Шарков.

СВИДЕТЕЛЯТ  - Н.Д.Х., редовно призован, се явява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. Д. – Моля да се даде ход на делото.

ЮРК У. – Моля да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО  и го докладва

Призован е свидетелят.

Съдът пристъпва към разпит на свидетеля Н.Д.Х..

Снема самоличност на свидетеля.

Н.Д.Х. – 56 години, осъждан, без родство със  страните.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. -  Призован сте тук относно установяване на обстоятелства относно здравословното състояние и впечатленията Ви по отношение на съществуването на ищеца в затвора, в период 30.10.2017 г. до 18.04.2018 г. Обещавате ли да кажете истината?

СВ. Х. -  Абсолютно! Обещавам да кажа истината.

Съдът дава възможност на пълномощника на ищеца да постави своите въпроси към свидетеля.

АДВ. Д. – Да разкажете какви са условията, какво знаете за Ш.Е.Ю., при какви условия пребивава той?

СВ. Х. – Ш.Е.Ю.  го познавам от 2017 г. и сме в една група - трета. В тази група аз съм със 110 г. и работя в разпределение на храненето от постъпването ми, за което съм награждаван от Н.У.. В качеството ми на свидетел, мога да кажа, че откакто  от 2009 г. и до момента, храната е под всякаква критика, условията също. Лоша храна, лоша вода и дюшек с дървеници. В технологията на приготовлението на храненето, като качество и основно меню, което се полага на затворника, не винаги се дава точното качество. Много хора, които нямат какво да ядат, гладни  слизат и гладни се качват в столовата. Храната, която също се дава е еднотипна, седмици, месеци и години, като съдържа най-вече: ориз, картофи, огретен с картофи, мусака с картофи. Рядко се дават яйца и месни продукти. Отскоро започнаха леко да подобряват храната, тъй като има постъпили няколко жалби. Кюфтета, които се дават са с ориз, а дават и гарнитура с ориз. Какъвто е той със заболяването „гастрит“ и аз получавам същата диетична храна. Аз съм и с вторична тежка анемия и тежък хроричен гастрит. Това ми е закуската, която получавам (показва на съда). Ако си мислите, че тази храна ще ни нахрани?! Бедна е на калории, витамини, въглехидрати и т.н. Преценете Вие?  

АДВ. Д. – Вие казвате, че участвате в приготвянето на храната.

СВ. Х. – Има някои неща, които трябва да се преценят на момента, които са писани с червено. Нямаме достъп постоянно до топла вода.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – Сега искате да подадете искова молба, така ли? Искова е молба е, когато и Вие искате нещо от съда. Тук описвате, ще бъдете подложен на психически…., спрян от работа, за което да бъде сезиран директора.

СВ. Х. – Да обърнете внимание на решение № 252/2018 г.  на Административен съд – Плевен. Аз се опасявам след като се върна в затвора, че ще ми бъде наложен този тормоз.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – Няма как, за нещо, което не се е случило. За бъдещи действия не може. Ако искате това да го подадете, после в деловодството на съда трябва да го представите.

АДВ. Д. – Вие обработвате ли продукти? Какви продукти обработвате? Как участвате в приготвянето на храната?

СВ. Х. – Двете групи, отрядите са на сгради. Във всяка сграда има по два отряда, където изтърпяваме наказанието „лишаване от свобода“ . Но помещението, където се приготвя храната е извън сградата, на около 120-150 м.  Там се приготвя  храната. Ние горе само я получаваме.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – А Вие какво правите?

СВ. Х. – Получавам и разпределям. Тя е приготвена и аз я раздавам в чинии на лишените от свобода. Такава, каквато е приготвена от кухнята.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – Откога извършвате тази работа?

СВ. Х. – От 2009 г. Всеки ден, без прекъсване,  сутрин обед и вечеря.

АДВ. Д. – А тя всъщност се приготвя на место или е някакъв кетъринг?

ЮРК У. – На место, в стола.

АДВ. Д. – По отношение на водата, тъй като едно от исканията за Вашия разпит е, какви са впечатленията Ви за качеството на водата, която се консумира?

СВ. Х. – Качеството на водата е под всякаква критика.

АДВ. Д. – Знаете ли за някакви правени  изследвания на тази вода, ако знаете,  кога?

СВ. Х. – Водата е изключително много мръсна. Аз от тази вода съм получил камъни и в двата бъбрека.

АДВ. Д. – За негови заболявания знаете ли, въобще за Ш.Ю.? Виждал ли сте го в лечебница да е бил, медицинския център?

СВ. Х. – Знам, че ходи да взима лекарства, с високо кръвно е. Много са такива в Затвора – Белене. Много пъти се е оплаквал и се стига до едно положение и дотам.

АДВ. Д. – А да е излизал на лечение извън затвора?

СВ. Х. – За това не мога да Ви кажа. Не знам.

АДВ. Д. – С очите да има някакви проблеми?

СВ. Х. – Мисля, че има очила.

ЮРК У. – След като казахте на съда, че имате отношение към приготвянето и раздаването на храната, знаете ли, как се изготвя тя? Сутринта като дойде готвачът,  кой решава какво да се приготви за храна? Кой решава какво да се приготви и да се раздава като храна?

СВ. Х. – Аз само разпределям храната.  

ЮРК У. – Има ли отклонения от тези седмични менюта, в това което пише?

СЪДЪТ КЪМ ЮРК У. – То има седмични менюта само за няколко дни от ноември 2017 г., а от 2018 г. са неотносими. Приела съм ги. 

ЮРК У. – Аз ще помоля свидетелят да отговори това, което пише в менюто, това ли се предоставя?

СВ. Х. – Говоря като приготовление в качество.

ЮРК У. – Кажете като пише: чай – 100 г., сирене, маргарин, това ли ви дават или нищо не ви дават? За обяд пише: кренвирш. Дават ли ви кренвирш?  

СВ. Х. – Мармаладът, който дават в общото хранене, го дават и на нас болните. Преди не беше така, преди 5 - 6 години. Даваха ни за закуска или сирене, пастет, русенско варено. А сега, каквото дадат в общото хранене, такова ни дават и на нас. Не спазват диетите, които са ни предписани.

ЮРК У. – Предоставя ли се тази храна?

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – За периода от 30.10.2017 г. до 18.04.2018 г., имате ли спомени дали ви се предоставя храната, която е описана по менютата? Дава ли ви се съответната храна и в какво е нейното качество?

СВ. Х. – Дава се, но говоря за качеството. Лошо е.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Нямам въпроси.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – Той е постъпил в Затвора – Белене, лишеният от свобода, знаете ли кога?

СВ. Х. – Мисля, че през месец септември 2017 г.  

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – Да, октомври. И от тогава до 18.04.2018 г., Вие сте с него в една група, така ли?

СВ. Х.  - Да.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. - В едно помещение ли?

СВ. Х.  - Не. В различни сме, но си общуваме.

СЪДЪТ КЪМ СВ. Х. – Запознат сте, че той има някакви оплаквания с корема и има назначена диета, така ли? Какво е споделял с Вас?

СВ. Х. – Боли го корема,  не яде. Гладен слиза в столовата. Гладен се качва, особено когато менютата са еднотипни, картофи, мусака с ориз, картофи с ориз. От този род храна. Няма разнообразие.

ИЩЕЦЪТ  – Нямам въпроси.

Съдът намира, че следва да укаже на ответника да ангажира  доказателства за процесния период от 30.10.2017 г. до 18.04.2018 г., да представи менютата за предоставената храна на лишения от свобода с оглед обстоятелството, че същият има назначена диета, както и медицински документи, установяващи  обстоятелството за определения му хранителен режим и с оглед твърденията на ищеца, че предоставената храната, не отговаря на необходимото качество, след представяне на писмени документи, съдът намира,  че ответникът следва да докаже твърденията си, с оглед доказателствената му тежест, следва да ангажира доказателства, с оглед установяване  на обстоятелството,  че предоставената в Затвора – Белене храна, съответства на приетите таблици за енергийна и хранителна калорийност на същата, чрез ангажиране на съответна експертиза и

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на ответника по делото, че следва  да ангажира  доказателства за процесния период от 30.10.2017 г. до 18.04.2018 г., да представи менютата за предоставената храна на лишения от свобода с оглед обстоятелството, че същият има назначена диета, както и медицински документи, установяващи  обстоятелството за определения му хранителен режим и с оглед твърденията на ищеца, че предоставената храната, не отговаря на необходимото качество.

УКАЗВА на ответника, че следва да ангажира доказателства, с оглед установяване  на обстоятелството,  че предоставената в Затвора – Белене храна, съответства на приетите таблици за енергийна и хранителна калорийност на същата, чрез ангажиране на съответна експертиза.

По отношение на наличието на дървеници в дюшеците в Затвора – Белене съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на ответника да ангажира доказателства  относно обстоятелството, по какъв начин се осигуряват същите, кога са извършвани доставки, наличните такива кога са доставяни и по-специално, в помещението за лишаване от свобода, където изтърпява наказанието ищецът.

СЪДЪТ КЪМ ЮРК У. – По отношение  на водата сте представили, това са пробите, които са извършени.

ЮРК У. – Аз моля да приемете по делото е представено заверено копие от амбулаторния картон. Доколкото в предходното съдебно заседание адвокатът на ищеца изрази становище, че тази медицинска документация е неоснователна, донесъл съм в оригинал неговия здравен и неговите листи. Това са амбулаторните листи за всички консултации, които са му проведени. Моля да бъдат приобщени към делото, тъй като са относими и по категоричен начин говорят за заболяванията, от които страда ищецът. Моля да бъде допуснат до разпит доведеният от мен свидетел, мл. инспектор В.Д., който е пряко ангажиран с приготвянето на храната, изготвянето на менютата, изчисляването на техния калориен състав и издаването на вещи от вещевия склад на затвора. Това са дюшеци, калъфки, постелъчни принадлежности.

АДВ. Д. – Да бъде прието така направеното искане от процесуални представител на ответника за разпит на свидетел. Следва да бъдат приети и така представените амбулаторни листове.

ПРОКУРОР ШАРКОВ -  Да се приемат представените от ответника в днешното съдебно заседание доказателства. Не възразявам срещу разпита на свидетеля.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: представените в днешното съдебно заседание: амбулаторен лист от 22.02.2018 г., ; изследване от 01.12.2017 г.; амбулаторен листо от 30.11.2017 г., амбулаторен лист от 28.11.2017 г. – 2 броя.

ДОПУСКА до разпит като свидетел: В.Д., с оглед установяване на обстоятелствата за начина за приготвяне на храната и предоставяне на дюшеци и други вещи на лицата.

Съдът пристъпва към снемане самоличността на свидетеля.

В.З.Д.-  50 години, неосъждан, без родство със страните.

Съдът напомня на свидетеля отговорността му за  лъжесвидетелстване.  

СВ.Д.- Обещавам да кажа истината.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.– Призован сте тук, с оглед установяване на обстоятелството, в периода от 30.10.2017 г.  до 18.04.2018 г.,  какъв е механизмът на приготвяне на храната за лишените от свобода и какъв е начинът, защото се твърди, че Вие участвате в тези два процеса,  на предоставяне на вещи на лишените  от свобода, като в конкретния случай – на дюшеци.

Съдът дава възможност на пълномощника на ответника да зададе пръв своите въпроси към свидетеля.

ЮРК У. – Какви са Вашите професионални задължения в затвора,  какво работите?

СВ.Д.– Разнородни дейности. Една от дейностите е свързана с осигуряване прехраната на лишените от свобода, както и осигуряването на техните вещи, принадлежности и т.н. Разбира се и други дейности.  

ЮРК У. – Как се приготвя храната, която се предоставя на лишените от свобода? Къде,  в какви условия, кой решава какво да се готви като меню, като  разнообразие?

СВ.Д.– Приготвянето на храната започва със съставяне на седмичното затворническо меню, в което се изпълняват изискванията по прехраната на лишените от свобода за разнообразие, калорийност, съответно за приготвяне на храна на болни, т.нар. диетично хранене, съответните диети, посочени от ГДИН, които можем изпълняваме в извънболнични заведения. В това затворническо меню, неговото съставяне, влизат лица, освен мен и медицинско лице. Също така, представител на склада за хранителни продукти и накрая се утвърждава от началника на затвора, като следващата стъпка е съответно заявяването на хранителните продукти от доставчика, който е еднакъв за цялата система.  Самото приготвяне на храната става в зависимост на изискванията от утвърдения  рецептурник, който е еднакъв във всички заведения за обществено хранене, спазвайки необходимите процедури за топлинна обработка и т.н. Всяка една храна, която се сготви се разпределя по отношение на диетичното меню и общата храна, както и някои по- специфични изисквания на лекаря на затвора. Примерно, на диетичната храна, по диета свързана с петкратен режим на хранене и т.н. Храната се разпределя за съответните затворнически групи и тези, които се хранят в общата затворническа столова. Тя е една и съща. Разпределя се в зависимост от броя на хората, които са в групата и в  зависимост от броя на диетите, диетично – хранещите се в съответната затворническа група.

ЮРК У. – Това седмично меню, спазва ли се? Има ли случай, например да пише „кренвирш“, а да се предоставя яйце?

СВ.Д.– Това е  изключено. Ако се случи събитие, свързано с недоставяне на заявената стока от доставчика, съгласно нашите задължения и указания от ГДИН, своевременно сменяме менюто с нарочна докладна записка, с която се информира  началника на затвора, каква е причината за тази промяна на менюто, и се посочва каква ще бъде заместителната храна.

ЮРК У. – В периода 30.10.2017 г. до 18.04.2018 г., такива случаи имало ли е на заместване?

СВ.Д.– Много рядко се случват. В момента не мога да цитирам дали е имало. Възможно е да е имало случаи, но  ще бъдат единични. Нямам спомен. Възможно е да е имало, но сме връщали храни поради това, че не отговарят, за качество и т.н. Съответно доставчикът, ако няма възможност да възстанови количеството, ние с тази докладна записка сменяме затворническото меню с друго подходящо, което имаме на склад.

ЮРК У. – Има ли някакво изискване за енергийната стойност на храната за лишените от свобода?

СВ.Д.– Да, има.  Тази енергийна стойност се изразява в килокалории, които са посочени в таблица № 1, която регламентира храната на лишените от свобода. На всеки един лишен от свобода е задължително да бъде осигурена енергийна стойност от порядъка на 2622 килокалории на ден. Може да има отклонения от 200 килокалории, но те се компенсират. Това зависи от съответното ястие. Може в някои дни да има по-слабо представени храни, в други по-силни. Мога да дам пример с празниците, които  минаха и предстоят. В тях ние  засилваме затворническото меню в общ план, в края на всеки месец и седмица,  затворническите  килокалории, които са вложени се изравняват и се постигат много малки отклонения  относно изискванията, които  имаме за храната на лишените от свобода. В много от случаите, отклоненията са в плюс.

ЮРК У. Възможно ли е, един лишен от свобода да получи  дюшек, в който да има дървеници?

СВ.Д.– Това е изключено. Самите дюшеци се съхраняват в т.нар. централен склада, а мястото, където лишените от свобода  получават вещите, дрехите и всеки един постелъчен инвентар, се съхраняват съвсем малко количество от тези дюшеци, одеяла и т.н., които в момента пристигат в затвора. Когато се установи разбира се, някакво наличие на дървеници, то е обикновено от самите затворнически групи. Дюшеците се сменят, като тези, които са заразени се отделят на безопасно място  на повече от 150-200 м. от района на затвора и в края на годината се бракуват.

АДВ. Д. – Тъй като разказахте доста подробно и за менютата, за изготвянето им, интересувам се чисто документално, това оформя ли се по някакъв начин или би могло да бъде указано?

СВ.Д.– Документално, имате в предвид затворническото меню ли?

АДВ. Д. – Да. И диетата също.

СВ.Д.– Ние можем да покажем екземпляр от затворническото меню.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.– А той е подложен на диета № 1 ли?  

ЮРК У.  - Да.

СЪДЪТ КЪМ ЮРК У. – А къде му е назначена? По делото няма никакви данни. В амбулаторните листи, се посочва „да се приеме на диетичен режим“. По какъв начин е прието, че той трябва да спазва диета № 1?

ЮРК У. – Диета № 1 му е предписана от лекаря, който е  установил хипертония и високо кръвно налягане и е изписал диета № 1., от постъпването му в затвора. Диета № 1 се изписваше на едни малки листчета.   От началото на тази година, след една проверка от ГДИН се установи образец и една форма за изписване на Диета № 1. Аз я нося и мога да я предоставя на съда.  

ЮРК У. КЪМ ИЩЕЦА – Вие откога приемате тази Диета № 1?

ИЩЕЦЪТ  – От 5-6 месеца.

СЪДЪТ КЪМ ЮРК У. – На лист 62, тук има приложено за хронично възпаление на стомаха, на дванайсетопръстника. Кога му е назначена?

ЮРК У. – От каквото заболяване той не страда. Тази диета е изписана във връзка с това, че тя е нискомаслена. Там не се използват пържени неща. Заради хипертонията.

СЪДЪТ КЪМ ЮРК У. – Това листче го няма по делото, така ли?

ЮРК У. - Това листче мога да го представя, но то е от 14.02.2019 г., когато е приета новата форма, а преди това е било мъничко, хвърчащо, което вече е унищожено.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.– Вие по какъв начин участвате в приготвянето на храната? Предавате продуктите от домакинството в кухнята,  контролирате качеството на храната в кухнята, какви точно функции?

СВ.Д.– Второто, тъй като за първото има назначен служител, който да дава продуктите в затворническата кухня, за да се приготвят. Има упълномощено лице. Всеки ден контролирам дали храната, която се приготвя в кухнята отговаря на съответното меню. Това не е вменено само на мен. Едно от задълженията ми е това. И в периода от 30.10.2017 г. до 18.04.2018 г. това съм го извършвал ежедневно, с изключение на времето, когато съм отсъствал от работа.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.- Колко вида диети, освен установеното  меню се предлагат за този период?

СВ.Д. За този период, готвели сме Диета № 1 и Диета № 9. Нямам спомен дали сме изпълнявали точно в този период и Диета № 5, защото и нея сме работили. Не си спомням просто.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.– Как се установява колко порции да се изготвят за диета № 1 и Диета № 8? Има брой на лишените от свобода, посочени като имена ли?

СВ.Д.– Точно така.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.- Значи има някакви протоколи?

СВ.Д.– Не са протоколи. Това са тези бележки, за които стана на въпрос. Те са главно информативни и се предават в затворническата кухня, които носят информация за лишения от свобода, диетата му и в коя затворническа група е. Съответно ние ги групираме. Съхраняваме ги в една папка. Първо колко диетична храна ще се готви и при нейното разпределение, къде за кой отряд и т.н. съответните болни лишени от свобода трябва да отделим и  да приготвим такава храна.

 

СЪДЪТ КЪМ СТРАНИТЕ -  По делото има приложени едни документи: протоколи за извършена ДДД обработка. Какво е това нещо?

СВ.Д.– Това трябва да е в затворническите групи, макар че тази фирма извършва и дезинфекция на кухненските блокове.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.- А на дюшеците?

СВ.Д.– В затворническите килии не мога да кажа, предполагам да. Но това, което имам като поглед е в затворническата кухня и самия склад. Дезинфекцира се помещението.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.– Вие ли лично сте предали дюшека при постъпване на ищеца в затвора?

СВ.Д.– Не. Има назначен лишен от свобода, който заема длъжността „работник в склад“. На него му  предавам цялото имущество,  което трябва да се раздаде на постъпващите лишени от свобода, съответно този работник по вещевия склад,  раздава полагащото се на всеки новопостъпил или на всеки друг при някаква сезонна смяна и му вписва тези получени вещи в т.нар. вещева ведомост.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.– А в процесният период, казахте че се изнасят дюшеците с дървеници на 150 м. в друго помещение. В периода от 30.10.2017 г. до 18.04.2018 г., има ли установени  дюшеци с дървеници и по какъв начин са третирани същите? Оформят ли се документално тези обстоятелства?

СВ.Д.– Не мога да отговаря дали точно в този период е имало дървеници. Вероятно – да, но може и да не е имало. Документално се съставят предложения за бракуване на тези дюшеци.

С оглед заявеното от свидетеля, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА  ответника по делото в 14 дневен срок от днес ДА ПРЕДСТАВИ доказателства в процесния период извършвано ли е бракуване на дюшеци, ДА ПРЕДСТАВИ ПИСМЕНИ ДОКУМЕНТИ и основанията за съответното бракуване, както и дали са извършвани действия по дезинфекция на същите спрямо дървеници.

ЮРК У. – Дървениците се унищожават и не се третират. Когато някой дюшек има дървеници се изнася далече и в края на годината се унищожава. Бракува се в края на годината.

СВ.Д.– Има актове за брак. Там са упоменати всички вещи.

СЪДЪТ КЪМ СВ.Д.– Конкретно за ищеца, имате ли данни да е изказвал оплаквания, че дюшекът му има дървеници и да е искал да се замени?

СВ.Д.– Не. Лично аз не го познавам ищеца.

ИЩЕЦЪТ – Нямам въпроси към свидетеля.

АДВ. Д. – Нямам въпроси.

ЮРК У. – Моля с да приеме заверено копие от медицинско направление, с което Д-Р Г.е изписал Диета № 1 на ищеца. Това медицинско направление е с дата февруари 2019 г. Ищецът не спори, че приема тази Диета № 1. Просто беше изписано в  друга форма.  

СЪДЪТ КЪМ ИЩЕЦА – Вие от постъпването си в затвора ли сте на диета?

ИЩЕЦЪТ – Като влязох, след няколко месеца. Не, че е по-различна храната от тази, която се дава на другите лишени от свобода. Тя въобще не става. Ориз и картофи всеки ден, небелени. Оризът е на топка.

Съдът намира, медицинското направление с дата 14.02.2019 г. и с оглед заявеното от пълномощника на ответника за механизма на предписване на диетите за неотносимо към предмета на спора, тъй като е след периода на исковата претенция и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ПРИЕМА медицинско направление с дата 14.02.2019 г. за назначаване на Диета № 1 и го връща на пълномощника на ответника.

АДВ. Д. – Нямам други искания.

ЮРК У. – Нямам други искания.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Нямам други искания.

С оглед изясняване  на делото от фактическа страна и събиране на доказателства, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА  делото за 15.07.2019 г. (понеделник) от 11.30 часа.

ДА СЕ ИЗПРАТИ ПРИЗОВКА в затвора с оглед осигуряване присъствието на лишения от свобода в съдебното заседание.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  12.32 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: