ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На четиринадесети март   две хиляди и деветнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 1023  по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 10.57 часа се явиха:        

ОСПОРВАЩИЯТ – „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ“ – ВИДИН, редовно призован, не изпраща представител.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА  - ДИРЕКТОР НА БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ ДУНАВСКИ РАЙОН - ПЛЕВЕН, редовно призован, се представлява от юрк Ц.Х. с пълномощно от днес.

Явява се прокурор Йорданка Антонова от Окръжна прокуратура гр. Плевен.

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Уважаема г-жо Председател, съгласно разпореждане на главният прокурор на Република България, когато се обжалват актове на директори на Басейновите дирекции, винаги е налице важен държавен и обществен интерес и на това основание, Ви моля като имате в предвид разпоредбата на чл. 16, ал. 1, т. 3 от АПК, да конституирате Окръжна прокуратура гр. Плевен като страна в настоящото производство.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за конституиране на Окръжна прокуратура гр. Плевен като страна в настоящото производство, с оглед заявеното в днешно съдебно заседание искане за встъпване и на основание чл. 16, ал. 1, т. 3, предложение второ  от АПК,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

КОНСТИТУИРА  Окръжна прокуратура гр. Плевен като страна в настоящото производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

ЮРК Х. - Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Моля да дадете ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Постъпила е молба с вх. № 1216 от 08.03.2019 г.  от оспорващия, в която се моли да се даде ход на делото и се заявява, че не могат да се явят. Поддържат жалбата и молят за решение, с което да се отмени оспореният Акт за установяване на публично задължение и молят за присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

С писмо вх. № 4471/13.11.2018 г. от БДДР – Плевен е изпратена жалба с вх. № ЖИАА-30/07.11.2018 г. от „ВиК-Видин“ ЕООД срещу АУПДВ № 54/25.10.2018 г., издаден от директор на Басейнова дирекция „Дунавски район“ гр. Плевен. В законоустановения срок е подадена жалбата и намира, че издаденият акт е незаконосъобразен, тъй като същите не следва да са адресати на акта, поради обстоятелството, че титуляр по едното разрешително е Община – Видин, а по другото следва да е Община – Белоградчик. Изложени са доводи за незаконосъобразност на административния акт.

С придружително  писмо е изразено  становище от ответника, в което се посочва, че жалбата е неоснователна, тъй като независимо, че титуляр на разрешителните са съответно Община – Видин и Община – Белоградчик, то задължен за плащане на таксата е ползвателят, а именно: „ВиК“ – Видин, който оспорващ има сключен договор със съответните общини и в тази връзки е неоснователна жалбата. Молят за отхвърлянето й.

Съдът  докладва писмо с вх. № 411/24.01.2019 г. от БДДР – Плевен с приложени копия на писмо с вх. № ОБ-4318/09.07.2018 г., ведно с приложения и диск 57 бр. листа; копие на писмо  с вх. № 756/02.05.2018 г. – 10 лист.

СЪДЪТ КЪМ СТРАНИТЕ - Запознати ли сте с преписката? Да се приеме ли?

ЮРК Х. -  Запозната съм. Да се приеме.

ПРОКУРОР АНТОНОВА – Запознала съм се с материалите по делото. Да се приеме преписката.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: административната преписка и представените с последващо писмо документи, а именно: писмо с вх. № 4471/13.11.2018 г. от БДДР – Плевен с приложена жалба с вх. № ЖИАА-30/07.11.2018 г. от „ВиК-Видин“ ЕООД срещу АУПДВ № 54/25.10.2018 г., издаден от директор на Басейнова дирекция „Дунавски район“ гр. Плевен, ведно с административната преписка по опис от № 1 до № 19; писмо с вх. № 411/24.01.2019 г. от БДДР – Плевен с приложени копия на писмо с вх. № ОБ-4318/09.07.2018 г., ведно с приложения и диск 57 бр. листа; копие на писмо  с вх. № 756/02.05.2018 г. – 10 лист.

Съдът констатира, че жалбата е нередовна, тъй като няма приложена разписка за платена държавна такса в размер на 50 лв., с оглед на което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

На основание чл. 158, ал. 1 от АПК,  в 7 дневен срок от получаване на определението ОСПОРВАЩИЯТ ДА ВНЕСЕ ДЪРЖАВНА ТАКСА  в размер на 50 лв.  по сметката на Административен съд – Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда. При неизпълнение на определението в срок, жалбата ще бъде оставена без разглеждане като нередовна, а съдебното производство ще бъде прекратено.

След отстраняване на нередовностите, делото ще бъде насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание  с призоваване на страните.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.04 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: