ПРОТОКОЛ

 

Година 2019                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На двадесети февруари две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело №  2 по описа за 2019 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ К.Ц.Р. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирана молба вх. № 876/18.02.2019 г. по електронна поща от К.Ц.Р. с приложено към нея пълномощно, от което се установява, че К.Ц.Р. е упълномощил адвокат Д.П. от Софийска адвокатска колегия да го представлява по настоящото дело, както и има приложена молба, в която се моли да бъде допусната съдебносчетоводна експертиза, както и се иска делото да бъде отсрочено за разглеждане за друг ден и час, доколкото адвокат Д.П. е служебно ангажирана по две дела - пред Административен съд София град и пред Софийски градски съд за дата 20.02.2019 г.

С молба вх. № 899/20.02.2019 г. от адвокат П. са представени и доказателства за служебна ангажираност в Административен съд София град и в Софийски градски съд за дата 20.02.2019 г.

В първоначалната молба жалбоподателят заявява, че държи да бъде защитаван от пълномощника си по делото.  

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОРЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „ОДОП“ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО  – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт И.Р. с пълномощно от днес.

 

В съдебната зала се явява прокурор Иво Радев - представител на Окръжна прокуратура – Плевен.

ПРОКУРОР РАДЕВ – Желая да участвам по делото. Моля да бъде допусната Окръжна прокуратура – Плевен да участва по делото.

Съдът намира, че следва да бъде уважено искането на представителя на Окръжна прокуратура – Плевен, поради което

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

КОНСТИТУИРА Окръжна прокуратура – Плевен като страна по административно дело № 2 по описа за 2019 г. на Административен съд – Плевен.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         ЮРИСКОНСУЛТ Р. – Уважаема госпожо съдия, считам, че няма пречки да се даде ход на делото, доколкото чл. 139, ал. 1 от АПК предвижда, че съдът отлага делото в случай, че страната и пълномощникът й представят доказателства, от които се установява, че същите обективно не могат да присъстват в съдебно заседание. В случая е видно от представените молби и доказателства към тях, че такива са представени единствено и само за пълномощника на жалбоподателя. Доколкото от страна на К.Ц.Р. не се сочат обстоятелства, които не позволяват същият да присъства в насроченото за днес съдебно заседание, считам, че няма пречки ход по делото да бъде даден.

ПРОКУРОР РАДЕВ – Уважаема госпожо Председател, считам, че не следва да се дава ход на делото. Моля съда да определи нова дата за разглеждане. Считам, че са представени достатъчно доказателства, чрез които е заявено желание на лицето да се представлява от посочения от него адвокат. На същия му е обективно невъзможно да се яви в днешното съдебно заседание и има основателни причини за това. Моля да отсрочите делото и да определите нова дата.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, независимо от разпоредбата на чл. 139, ал. 1 от АПК, съдът намира, че доколкото днешното съдебно заседание е първото по ред и следва да бъдат докладвани и приети представените по делото доказателства, следва да бъде дадена възможност на жалбоподателя да защити своите права, като бъде представляван от адвокат, който да изрази становище по приемането на доказателствата. Ето защо съдът счита, че ход на делото не следва да бъде даден.

Водим от горното, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА И НАСРОЧВА същото за 03.04.2019 г. от 11.00 часа, за когато присъстващите в залата страни уведомени от днес. Да се изпрати съобщение на жалбоподателя.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.10 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: